Preşedinta ungară a inspectat graniţa ungaro-sârbă împreună cu omologul său sârb

V.G.
Internaţional / 15 decembrie 2022

Preşedinta ungară a inspectat graniţa ungaro-sârbă împreună cu omologul său sârb

Protecţia graniţei dintre Ungaria şi Serbia contribuie şi la protejarea Europei, a declarat astăzi preşedinta ungară Katalin Novak, după o inspecţie la graniţa de ungaro-sârbă în compania omologului său sârb Aleksandar Vucic şi a fostului premier ceh Andrej Babis, relatează MTI, potrivit Agerpres.

"Frontiera este un simbol al suveranităţii care ne garantează capacitatea de a ne menţine securitatea", a spus Novak la o conferinţă de presă la Kelebia.

"Pentru ca Europa să rămână o insulă a păcii pe termen lung, trebuie făcută distincţia între imigranţi ilegali şi refugiaţi", a notat şefa statului ungar. Aceasta a insistat că Ungaria primeşte refugiaţi care fug de războiul din Ucraina şi îi ajută în toate modalităţile posibile, menţionând că peste un milion de persoane au fost admise pe teritoriul ungar de la debutul conflictului.

În acelaşi timp, Novak a amintit că Ungaria a luat de la bun început cele mai ferme măsuri posibil împotriva imigraţiei ilegale, precizând că presiunea migraţiei este în creştere şi până în acest moment în anul în curs au încercat să intre ilegal în Ungaria 261.000 de migranţi, de două ori mai mult decât anul trecut.

La rândul său, preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi-a exprimat "recunoştinţa faţă de prietenii unguri pentru convorbirile săptămânale şi rezolvarea problemelor împreună", a consemnat Tanjug.

El a anunţat, în context, că având în vedere migraţia ilegală Serbia a anulat până acum regimul de circulaţie fără vize pentru Tunisia, Burundi, Guineea Bissau şi India, fapt prin care s-a aliniat solicitărilor UE. Preşedintele sârb a menţionat că vor fi luate şi alte măsuri "împreună cu colegii austrieci şi unguri".

Vucic a mai anunţat că graniţele cu Macedonia de Nord şi Bulgaria vor fi consolidate, în condiţiile în care numărul migranţilor ilegali care intră în Serbia din cele două ţări a crescut de patru, respectiv 3,6 ori în 2022.

"Am luat de asemenea o altă măsură, o abordare mai dură faţă de grupurile infracţionale înarmate", a mai spus preşedintele sârb.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb