PREŞEDINTELE AEP: "Îi asigur pe toţi românii din străinătate că datele lor sunt în siguranţă"

I.M.
Politică / 16 septembrie 2019

"Îi asigur pe toţi românii din străinătate că datele lor sunt în siguranţă"

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, revine asupra repetatelor asigurări pe care le-a oferit în legătură cu utilizarea datelor cu caracter personal ale alegătorilor români din străinătate şi precizează, din nou, că acestea sunt destinate exclusiv proceselor electorale, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

În opinia preşedintelui AEP, informaţiile privind datele personale ale alegătorilor români din străinătate ar putea ajunge la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) sunt de natură să descurajeze exercitarea dreptului de vot de către aceştia.

Preşedintele AEP a precizat: "Registrul electoral, gestionat de AEP, cuprinde datele personale ale tuturor cetăţenilor români cu drept de vot. Nu am pus, nu punem şi nu vom pune aceste date la dispoziţia niciunei entităţi a statului, cu excepţia celor implicate în organizarea şi desfăşurarea proceselor electorale, deoarece instrumentele legale ne spun că nu avem voie".

AEP reminteşte că, datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale iar în cazul datelor cu caracter personal ale alegătorilor români din străinătate care se preînregistrează pe portalul online de vot, acestea sunt doar la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente şi a Ministerului Afacerilor Externe, precum şi a Poştei Române, doar pentru aceste alegeri.

De asemenea, listele electorale permanente cu cetăţenii români înregistraţi ca alegători în străinătate se întocmesc doar pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

"Îi asigur pe toţi românii din străinătate că datele lor sunt în siguranţă şi îi îndemn să continue să se înregistreze fără rezerve pe portalul online, recomandându-le să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri", a subliniat preşedintele AEP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb