PREŞEDINTELE ANAF: "Orice speculaţie legată de implicarea mea în dosarul Mircea Govor este complet nefondată"

Andrei Stan
Anticorupţie / 19 decembrie 2015

Actualizare 14:50 Mircea Geoană: "Guvernul şi ministrul de Finanţe trebuie să demită neîntârziat conducerea ANAF"

Senatorul Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), consideră că Guvernul şi ministrul de Finanţe "trebuie să demită neîntârziat conducerea ANAF".

"Guvernul şi ministrul de Finanţe trebuie să demită neîntârziat conducerea ANAF, ea însăşi numită pe criterii clientelare, şi să deparaziteze energic structurile centrale şi teritoriale de toate numirile făcute politic, indiferent de partid sau lider politic. ANAF trebuie să devină o instituţie de elită a administraţiei româneşti, complet depolitizată, profesionistă şi meritocratică", scrie Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Potrivit senatorului, nu este doar treaba DNA "de a desface şi distruge firul corupţiei pe filiera Dragnea-Dolineaschi-Govor".

"Decontaminarea imediată a ANAF de influenţa nefastă a algoritmului politic reprezintă primul test important pentru credibilitatea noului Guvern, instalat cu un mandat explicit de rupere a cordonului ombilical dintre corupţia politică şi structurile statului român, principala cauză a corupţiei, sărăciei şi şubrezeniei economice a ţării", mai afirmă Geoană.

(S.A.)

------------

Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a precizat astăzi, pe pagina de Facebook a instituţiei, că "niciodată, în niciun loc, şi cu atât mai puţin în cabinetul meu, nu a existat vreo întâlnire între mine şi Mircea Govor (vicepreşedintele CJ Satu Mare, n.r.), iar orice speculaţie legată de implicarea mea în acest dosar este complet nefondată".

Şeful ANAF menţionează că "întrucât unele stenograme din dosarul Govor au devenit publice, iar numele meu este pomenit în acest caz, doresc să fac următoarele precizări pentru restabilirea adevărului şi informarea corectă a opiniei publice".

Astfel, Diaconu subliniază faptul că Ioan Mircea Ardelean a fost numit şef al administraţiei fiscale din Satu Mare de fostul preşedinte ANAF şi pentru că acesta a implicat instituţia în jocurile politice locale, "l-am schimbat din funcţie, anterior începerii investigaţiei penale".

De asemenea, preşedintele ANAF arată că: "Toate încercările dlui Govor&Co de a-şi numi alţi locotenenţi (Şipoş, Filip şi alţii) sau de a schimba alte persoane din funcţii, încercări care nu m-au implicat direct, dar despre care am aflat la acel moment, s-au lovit de refuzul meu categoric".

"Niciodată, în niciun loc, şi cu atât mai puţin în cabinetul meu, nu a existat vreo întâlnire între mine şi dl Govor. Nu am avut niciun contact telefonic sau de altă natură cu dânsul sau cu apropiaţii săi. Orice speculaţie, mai mult sau mai puţin explicită, legată de implicarea mea în acest caz, este complet nefondată", a adăugat Gelu Ştefan Diaconu.

ICCJ a decis joi luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul lui Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, în dosarul în care este acuzat de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb