PREŞEDINTELE ASF, LEONARDO BADEA:  Educaţia financiară, reper important în activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

I.I.
Bănci-Asigurări / 25 martie 2019

Leonardo Badea

Leonardo Badea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează în cadrul Global Money Week, în perioada 25 - 31 martie 2019, o serie de acţiuni dedicate promovării educaţiei financiare în rândul copiilor şi tinerilor.

Primul eveniment din săptămâna GMW a reunit astăzi, la Bursa de Valori Bucureşti, mai mulţi elevi care au participat la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. De asemenea, elevii prezenţi la Bursa de Valori Bucureşti au participat la o activitate educativă, desfăşurată sub forma unui joc, având ca scop înţelegerea noţiunilor privind bursa, a unor situaţii economice ale societăţilor şi efectele acestora asupra evoluţiei preţului acţiunilor.

"Educaţia financiară a devenit un punct de reper important în activitatea ASF şi sunt încrezător că în timp programele noastre vor avea efecte benefice asupra elevilor şi studenţilor. Educaţia timpurie înseamnă consumatori bine informaţi. Totodată, acest demers creează premise excelente pentru dezvoltarea sănătoasă a pieţelor financiare", a declarat Preşedintele ASF, domnul Leonardo Badea.

Obiectivele ASF pentru evenimentele care vor fi organizate în cadrul GMW vizează în principal creşterea nivelului de conştientizare cu privire la importanţa educaţiei financiare şi rolul acesteia în dezvoltarea economică a ţării, îmbunătăţirea accesului copiilor şi tinerilor la noţiuni de educaţie financiară şi la informaţii (creşterea nivelului de incluziune financiară), familiarizarea copiilor şi tinerilor cu activităţi reale, specifice pieţei financiare şi stabilirea unei relaţionări cu profesioniştii din piaţa financiară (job shadow), precum şi implicarea efectivă a asociaţiilor pieţei şi asociaţiilor de protecţie a consumatorilor în activitatea de promovare a educaţiei financiare şi a necesităţii acesteia.

Proiectele de educaţie financiară derulate la nivel naţional de Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Naţională a României şi Ministerul Educaţiei Naţionale au avut o contribuţie importantă la obţinerea premiului Country Award pentru regiunea Europa şi Asia Centrală, câştigat de România în anul 2017. Distincţia a fost acordată la Berlin de către Child & Youth Finance International (CYFI), organizatorul GMW şi una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale din lume.

Programul de educaţie financiară al ASF, pentru anul şcolar 2018-2019, include 140 de unităţi de învăţământ din 31 de judeţe şi Municipiul Bucureşti. Numărul estimat al elevilor care vor participa la acest program se ridică la peste 18.000. Totodată, în cadrul Laboratorului Academic, programul ASF destinat dezvoltării educaţiei financiare în învăţământul universitar, vor participa peste 10 centre universitare din întreaga ţară.

Global Money Week este un eveniment internaţional în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor. Această iniţiativă a reunit organizaţii din 169 de ţări şi a implicat peste 32 milioane de copii şi tineri.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. educatia se plateste, nu se incaseaza. cu 20.000 euro lunar sa te tot educi la locul de munca

    Serios? Chiar îi pasă personajului din fotografie de educația financiară? Se poate privi în oglindă când spune că îi pasă de tineri și de educația financiară? Ființele astea nu au nicio limită. Râde tot ASF-ul când citește aberația asta de articol când știe ce a făcut personajul din poză cu tinerii atunci când a venit interimar prima dată în ASF.....alții care nu mai sunt în ASF nu râd. Scrâșnesc din dinți când văd "grija" pentru tineri a unora care au călcat în picioare tineri și cariera lor cu bună știință în mod mizerabil. Rușine. Țară fără viitor.

    1. Mi-e scârbă de tupeul fantastic al acestor personaje, în special cel din poză. Mi-e scârbă de lipsa lor de bun simț, de ipocrizie, de fățărnicie. Mi-e sila de ușurința modului în care mint..."interesele" penibile pentru educația financiară. Mi-e rușine de lipsa lor de rușine. Ei sunt interesați de tineri!!? Tocmai ei? Oamenii ăștia chiar nu realizează cât de jos se coboară în mocirla umană? Cum poți să faci asemenea afirmații când nu dai 2 bani pe tineri. Când îi privești în ochi senin și le distrugi viitorul fără regret, prin minciuni și aberații. Cum poți să te mai suporți în oglindă?

    Educatie din punctul lor de vedere i seamna dresaj adica oamenii sa raspunda pozitiv la semnalele date de ei si, in plus, sa le dei bani fara ca ei sa raspunda in caz de pierdere adica pe riscul tau. Plus obligarea ca banii sa stea in banca la ei nu la tine in buzunar. Ca de o criza cu banii tai se scot nu cu ai lor.

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3349
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.8725

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb