PREŞEDINTELE COMISIEI DE BUGET: "Reprezentanţii BNR sunt invitaţi la dezbaterea privind darea în plată"

A.L.
Bănci-Asigurări / 13 februarie 2016

"Reprezentanţii BNR sunt invitaţi la dezbaterea privind darea în plată"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Preşedintele Comisiei de Buget a Senatului, Viorel Arcaş (PSD), a declarat, vineri, că reprezentanţii BNR sunt invitaţi marţi la dezbaterea privind reexaminarea legii dării în plată, susţinând că nu a văzut deocamdată nicio scrisoare cu recomandări din partea Băncii, potrivit Mediafax.

    "Marţi vom avea o şedinţă de comisie, la ora 13:30. (Legea dării în plată, n.r.) este pe ordinea de zi. Am amânat-o în urmă cu două săptămâni pentru că au fost tot felul de grupruri de lucru pentru a întocmi amendamente. Vom lua în discuţie amendamentele parlamentarilor, deja avem o serie de amendamente primite inclusiv de la iniţiatorul legii (deputatul PNL Daniel Zamfir, n.r.). Vom discuta amendamentele dacă se referă la articolele trimise spre reexaminare indicate în cererea de reexaminare (formulată de preşedintele Klaus Iohannis, n.r.). Dacă se referă la aspecte care nu sunt înscrise în cererea de reexaminare nici nu putem sta de vorbă", a declarat preşedintele Comisiei de Buget, senatorul PSD Viorel Arcaş.

    În ceea ce priveşte informaţiile potrivit cărora BNR a transmis comisiei o scriosare cu recomandări referitoare la legea dării în plată, Viorel Arcaş a susţinut că încă nu primit-o şi că, în condiţile în care reprezentanţii BNR sunt invitaţi la dezbatere, nu înţelege demersul BNR.

    "Până la această oră nu am văzut nicio scrisoare, dacă a venit după încheierea programului Parlamentului, via e-mail, voi afla mai târziu. Nu ştiu de ce au trimis această scrisoare pentru că reprezentanţii BNR vor fi prezenţi la şedinţa comisiei, sunt invitaţi la dezbaterile aceste cereri de reexaminare a legii în plată", a precizat Viorel Arcaş.

    "Dacă se vor transforma unele idei de acolo în amendamente, vor trebui să fie asumate de membrii ai comisiei sau de iniţiatorul legii, care este deputat şi va fi prezent la şedinţă", a precizat Arcaş, explicând că în caz contrar, propunerile venite din partea BNR rămân simple recomandări.

    De asemenea, Viorel Arcaş a afirmat că amendamentele aduse legii dării în plată trebuie să ţină cont de recomandările făcute în cererea de reexaminare.

    Iniţiatorul legii dării în plată, deputatul PNL Daniel Zamfir, a declarat, vineri, potrivit sursei citate, că, potrivit informaţiilor iniţiale pe care le deţine, recomandările BNR sunt menite să facă legea "inaplicabilă" pentru că Banca cere impunerea unui plafon de 150.000 de euro pentru valoarea caselor care intră sub incidenţa legii şi condiţia ca ratele celor care au contractat împrumuturi să depăşească 65% din venit.

    "Scopul BNR prin formularea acestor amendamente este acela de a face legea inaplicabilă", a susţinut Daniel Zamfir.

    Potrivit unor surse citate de HotNews, scrisoarea conţinând propunerile Băncii Naţionale privind darea în plata au ajuns la Parlament vineri după-amiază. Propunerile BNR se referă în special la introducerea unui plafon de 150.000 al valorii locuinţei, condiţia că locuinţa să fie locuită de cel care a luat împrumutul, iar ratele împrumutaţilor să depăşească 65% din venit.

    Guvernatorul BNR Mugur Isărescu declara, la începutul lunii ianuarie, că senatorii şi deputaţii trebuie să aibă în vedere, la reexaminarea legii dării în plată, recomandările primite, inclusiv de la Banca Central Europeană, astfel încât legea să îi protejeze pe cei care au credite pentru locuinţe şi nu alte persoane.

    "Parlamentul hotărăşte legile. Aşteptăm să aibă în vedere aceste recomandări, ca şi recomandările Băncii Centrale Europene şi să iasă o lege mai bună. O lege care să pună în concordanţă scopul declarat al legii - protejarea celor care au credite pentru locuinţe, nu a altora - cu textul legii", a declarat Isărescu într-o conferinţă de presă, în ianuarie, răspunzând la o întrebare despre aşteptările pe care le are de la legislativ în urma retrimiterii legii de către preşedinte.

    Legea dării în plată va fi discutată, iniţial, în Comisia de Buget a Senatului, va fi transmisă Comisiei Economică şi celei Juridice şi va fi înaintată plenului Senatului pentru dezbatere şi vot. Camera Deputaţilor este însă for decizional în ceea ce priveşte legea.

    Ataşat, publicăm anexa la scrisoarea trimisă de BNR Comisiei de Buget, obţinută de Redacţia Bursa, anexă care cuprinde toate propunerile Băncii Centrale privind modificarea Legii dării în plată.

    Opinia Cititorului ( 93 )

    1. Sper ca domnii bancheri nu o sa scoata presa afara, eu vreau sa vad fiecare cuvant ce se rosteste acolo.

      Nu stiu daca e bine sau nu 150 000 si ratele sa depaseasca 65%. 

      CLAUZELE ABUZIVE mai raman in contracte, despagubiri primesc oamenii? 

      Daca un om are rata 50-64% ce race nu poate preda casa? 

      Dar care are valoarea casei 151 000 + ce face ramane cu clausele auzive, executare, executare pe diferenta, poprire pe viata? 

      Bnr vrea sa restranga putin executarile dartotusi sa le ramana ceva de facut si celor din Luxemburg? 

      Cel peste 150 000 ar avea voie sa bage buldozarul in casa si sa duca molozul jumatate la Bnr jumatate la banca cu care a semnat? 

      Ldp separa banca buna de banca rea, ca si cum se separa uleiul de apa. Il scuteste pedomnul Isarescu de supraveghere macroprudentiala.

      Daca marti ajung la concluzia ca e buna, cand poate sa fie in vigoare? 

      1. Problema poate nu ar fi plafoanele desi cel cu 65% din venit mi se pare o bataie de joc. Dar Bnr vrea sa nu se aplice contractelor in derulare. Asta este cu adevarat problema

        Scuze, dar majorarea dobanzilor nu s-a aplicat contractelor in derulare? Bancile au abuzat prin toate metodele posibile de clientii cu CONTRACTE IN DERULARE. Ca sa existe corectitudine, darea in plata a garantiei nu ar trebui sa se aplice in cazul contractelor cu dobanda fixa (acolo totul a fost clar de la inceput si banca nu a putut abuza de client prin majorarea dobanzii). Iar conducerea BNR ar trebui sa plece... si nu de la BNR ci din tara pentru ca asta nu este tara lor. Nu sunt romani ci mercenari!!!!

        Exact ai luat 10 ron platesti 2 ron dobanda transparent

        Ce solutie ai tu la aceasta situatie care sa nu-mi includa si portofelul meu si al altora? Rezolva problema tu si banca, nu ne implica pe restul fraierilor care inca nu ne-am imprumutat. Unii poate am muncit n-am ars-o dubois.

        Ai curaj sa te imprumuti la cat de tulburi sunt apele acum?

        Legea dării în plată e un atu pentru tine, cretinac. Ai un argument în plus în negocierea cu banca, nu mai ești un sclav în fundul gol, ca acum. Banca nu-ți va mai impune clauze hoțești. Dar tu n-ai muncitt în viața ta și n-ai gândit nici măcar accidental, ești un postac rupt în fund, care postează tâmpenii probănci.

      Pag 25 alin 11 3.

      Credeti bancherilor ca daca unul da o casa la banca mai trece in viata lui pragul la o banca?

      Sunteti amuzanti. 

      Daca banca stie ca a "lucrat" corect responsabil parerea mea nu ar trebui sa le fie frica nici peste aceste sume.

      Am auzit de moll persoana, blocuri pe persoana dar cine a pus semnatura pe acele contracte cred ca le-a verificat veniturile. 

      cum este in cazul pe care il descrie doamna Ene. Interesant este ca domnul Isarescu s-a folosit de sacrificiile poporului Roman din perioada de criza pentru a explica la domnul Draghi in 2012 modificarea instructiunii 6 per 2002, mentionand buna situatie macroeconomica.Atuncii bugetarii au avut 25% si TVA 6%. Au acceptat de asemenea pentru macrostabilitate...

      conducatorii Bnr vor intoducerea unor amendamente,care vor face ca legea sa devina inaplicabila.Speram ca parlamentul sa gandeasca onest,nu manipulat de acesti oameni(sistemul bancar),care timp de 25 de ani au calcat pe cadavre,nu au tinut cont de realitatile din Romania.Vor aplicarea amendamentelor,pentru ca ies la iveala magariile facute de sistemul bancar in ultimii ani.Ies la iveala ,,scheletii din dulap"!

      asta e tara parlamentarilor corupti si care se prostitiuaza in fata celor de la BNR. vom ramane sclavi pe viata ULTIMA SOLUTIE ESTE SA PLEC AM DIN ACEASTA TARA CORUPTA

      1. De ce sa plecam noi sa plece ei Toate zdrentele tari

      nu avem sange in instalatie precum ciobani sa mergem la bnr si la parlament sa ii luam cu coada de lopata ca va spun ca numai asa se poate opri coruptia si nenorocirile care se fac in aceasta tara doar cu PARU tule muma cur de hoti ca au nenorocit de 26 ani 80 lasuta din populatie voi nu vedeti 6-7 milioane de romani muncesc in strainatate ce pensii o sa mai apucam sa luam cand toti tineri pleaca din tara de unde daca nu mai ramane nimeni sa munceasca in tara asta plina de taxe si impozite si camatarii ale bancilor.LA COLECTIV SUNT PUTINI CARE AU MURIT FATA DE CEI CARE SAU SINUCIS DIN CAUZA ACESTOR BANCI DAR NU SE MEDIATIZEAZA PTR CA FACE RECLAMA PROASTA BANCILOR.

      1. suntem dezbinati de aceea nu iesim in strada au distrus fabrici si uzine pentru ca sa nu mai fim grupati de aceea fac ce vor din noi .de ce credeti ca au inchis atatea zone miniere

        daca nu intervenim acum,astia din banci fac ce vor din noi! am inteles ca pe 16.02 (din retele de socializare)se pregateste un protest.Acum e momentul sa iesim impotriva acestui sistem bancar,care in Romania a facut ce a vrut in ultimii 25 ani!

        domnul Treichl m-a buimacit:-) Sau la Viena...

        nu veti fi decat 50 ... succes

        50 ...crezi tu.Eu cred ca vor fii cateva mii.Norocul vostru ,al astora din banci,ca protestul are loc in Bucuresti.Poate in tara vor mai fii cateva mii.

        Daca a-ti dorii sa aflati parerea oamenilor despre darea in plata,faceti un sondaj peste tot in tara si apoi veti vedea.Dar nu se vrea,costa bani multi,stiu.D-abia dupa aia ,in functie de rezultat,veti vedea cine are dreptate:bancile sau oamenii!

        ati mai fost 30 in fata la bnr ... veti fi 50 si de data asta. .... sunteti cativa postaci pe net si astia veti fi si in strada.

        postacul bancar....tot postac

        ati fost cumva mai multi si nu stim noi? ultima oara ati fost 11.

        postacul chf ... tot postac

        Asa e :))) Eu zic sa nu se trezeasca cu vreo 200 de baieti din astia nervosi ca le cresc avansurile din cauza lor si care nu stiu ce vor face in viitor. Sa nu cumva sa se adune astia ad-hoc, ca oricum nu mai au nimic de pierdut si sa vina peste ei "sa le faca vreo conversie". Cam forteaza nota "copiii" astia, iar viata e plina de neprevazut...

        bai postacule bancar...nu sunt imprumutat in chf,ci in euro.diferenta intre mine si tine e urmatoarea:cand eu vad in darea in plata o lege buna ,merg pana in panzele albe.Ca voi in sistemul bancar vedeti in aceasta lege moarte cerebrala e alta.

        Ca voi vreti sa pasati tampeniile facute de voi in spatele altora si in plus veniti sa spuneti ce "bine" e ca vor scoate altii bani mai multi din buzunar e moarte cerebrala la voi, mic postac al sambatarului. Asta postacule GCCC pus prin rotatie sa dai comentarii(daca vrei va dau si mesaje de chemare la postari de pe mesageria grupului, ca sa se lamureasca toata lumea)nu mai e atitudine de victima a bancilor ci atitudine de hoti, care dupa ce ca ii dau omului in cap si ii fura portofelul incep sa ii dea lectii ca fara bani nu isi mai cumpara tigari sau cola, deci ii fac un bine ca il jefuiesc. De asta mic p(r)ostac chf purtarea voastra nu se deosebeste cu nimic fata de purtarea bancilor, adica de durut in fund. Asa cum pe banci le doare in fund de problemele voastre, asa va doare si pe voi in fund de problemele pe care le faceti altora cu legea voastra. Sau nu e asa? Eu zic ca da.

        stai relaxat, fiecare creditac a stiut ce semneaza cand a semnat. stiau toti ca vor fi urmariti o viata, si au alergat sa semneze chiar si asa. nu le a dat nimeni lor scris ca nu creste chf. asa ca numai vorba e de ei. cat a fost bine ai au luat bani tacere cand au dat de greu fac ochi ca asa e romanul tzepar.

        Cu 1% valoarea actiunii?

        Nu o sa plang dupa tine. 

        macar lucrez nu cer pomana ca voi.cine a semnat sa plateasca.ai luat ceva cu imprumut da inapoi dar voi romashii nu stiti ce inseamna asta ca asa sunteti crescuti de mici ce imprumutari nu mai dati inapoi

        nu e vorba ca ce imprumuti nu dai inapoi! E vorba ca un camatar cu acte in regula,intai te omoara,apoi isi cere scuze. E vorba de corectitudine!Asta nu vreti sa vedeti voi postacii bancari.Nu e vorba ca nu dai inapoi,e vorba cat dai inapoi!

        nu sunt postac gogule stai chill.ai semnat plateste simplu.ai avut contractul in fata si te doare in cur sa citesti acum plateste.daca legea asta trece nu numai ca platesc pentru voi altii la avans dar nu mai exista notiunea de contract intre doua parti.

        nu am stiut ce semnez.Am crezut ca semnez cu o institutie profesionista,care urmareste sa-si ia banii inapoi.Ca institutia respectiva s-a dovedit ca e un camatar,asta e si problema statului.

        ba tu ai cunostiinte juridice?sau economice?

        20 de modificări unilaterale ale contractului nu înseamnă respectarea contractului. Victimele bulei creditării vor fi abuzate exact atât timp cât vor accepta ele. Dacă ies 30 de cretinaci la meeting, vor fi jupuiți. Dacă iau atitudine, s-a zis cu cămătarii! :))))))))

        e greu sa inveti rromanacul ce e ala un contract.daca vin vreo 300 din astia care scot mai multi bani din cauza voastra sa vedem cine pe cine jupoaie.sunteti atat de tampiti ca pana acum nu va dati seama ca vor plati altii pentru voi.

        Ca altii da plateasca pentru noi. Cand romanii au strans cureaua pentru cine au platit, frumosule?

        99% dintre cei care vor plati pentru voi stimabile, prin dobanzi si avansuri mai mari, erau in liceu la vremea la care ati luat voi credit? Ce vina au astia dom' Brute? V-au obligat ei sa luati chf? Au redactat ei cumva contractele cu credite abuzive? Eu zic ca nu. In esenta, "dashteptule" nu conteaza neaparat ca plateste cineva pentru voi, ci CINE plateste pentru voi. In niciun caz nu vor plati bancherii, daca asta speri.

        Am dat inapoi acum vreau daune morale.

        Cere-le in instanta, legea asta nu iti da niciun leu, daca asta speri. Adreseaza-te instantei si daca se constata ca esti indreptatit sigur vei primi daunele coresponzatoare.

        O sa plateasca udrea voiculescu nastase

        ... 

        Corect

        Nu ti-a ajuns banii de casa in Davos?

        Cand nu ai argumente bagi asta :))))) Macar cere-i pastorului sa iti faca un text ca raspuns. Ai luat cartea aia de gramatica de clasa a-II-a asa cum ti-am spus data trecuta? Ai pus mana sa inveti limba romana? Hmmm, vad ca nu...Pai, ce facem tati, pe tine care nici nu stii limba romana ca lumea se bazeaza Zamfir de cand l-a lasat Piperea-n drum? Trist !

        lasa cartea de gramatica.adevarul e,ca voi astia din sistemul bancar,depindeti de legea asta.Daca trece a-ti pus-o.Daca trece ,urmeaza disponibilizari in sistem.

        Daca nu stiu gramatica nu imi ia banca banii pentru o clauza abuziivvaaa

        m-ai speriat cumetre!zau!

        Aducem niste greci vreo 200 de pe strazile Atenei

        Bancard mononeuronat, bancile au generat ingineriile financiare prin care au acordat credite de sute de mii de euro unor pârliți, și tot băncile au stabilit pe parcurs, absolut arbitrar, cât trebuie să plătească victimele acestor inginerii. Da, tâmpit să fii să plătești aceste escrocherii, iar cine o face, să aibă zile să plătească până se plictisește. Jigodiile ca tine încă respiră. :))))))))))))))))))))

        Pana la disponibilizari in sistem platesc altii IN LOCUL VOSTRU. Asta e cel mai important, dar se pare ca incercati sa acoperiti asta. Problema(voastra) este ca nu prea va iese treaba. Chiar as fi curios sa vad ce argumente dati unei multimi de oameni care vin sa va intrebe fata-n fata de ce trebuie ei sa plateasca pentru voi :)))

        "Pretene" si rezolvarea este sa ii pui pe altii sa plateasca pentru tine in plus la dobanzi si avans? :))))))) Chiar ma mir ca esti lasat sa umbli liber pe strazi la ce prostii debitezi. Se vede ca tu nu ai nicio treaba cu gandirea logica, te lasi doar tras cu ata de ce spun unii sau altii pe diverse grupuri sau bloguri.

        Bancard mononeuronat, capitalismul vine cu solutia, cand dai credite ca un iresponsabil, falimentul este exact ceea ce meriti. :)))))))))))))))))) Dar statul sa va garanteze sclavagismul, statul sa-si terorizeze cetatenii pentru ca voi, bancarzii mononeuronati sa continuati schema Ponzi.

        In Romania au fost cativa bloggeri care au prevazut criza din 2008. Tocmai ai... pus-o. :)))))))))))

        nu plateste nimeni in locul nostru.PLATITI VOI DIN SISTEMUL BANCAR,ca a-ti uitat de unde va vin banii.A-ti uitat de unde va vin profuturile:de la imprumuturile la stat sau de la amarati?

        Pot sa ia credite de afara

        Tiparnita plateste.

        Ai crescut pe Luna? 

        mars ma cu otrava sektara.trimiteti va sambatarul la munca nu la strans zeciuieli de la prostii care vin la el la biserica.la munca cu pokaitul de neam sambatar!

        te-a obligat cineva sa iei credit chf? de ce trebuie sa iti platesc eu prostia din munca mea? explica-mi detaliat te rog de ce trebuie eu sa dau avans mai mare daca vreau sa imi iau o casa.

        Hahaha

        ''Pretene'' dar cum se face ca justitia a dat dreptate parlitilor desi au fost scoliti de BNR; si inca un aspect, peste ocean legeabasta e ceva normal si nimeni nu spune ca i se iau bani din buzunar sau platesc unii pt altii.

        N-am avut credite niciodata, motiv pentru care am bani si nu datorii. Daca vreau sa-mi cumpar locuinta, pur si simplu folosesc banii mei, fara avans si alte teasinguri. Inceteaza sa mai consumi rahat in public, incearca in locuri ceva mai intime.

        N-am avut credite niciodata, motiv pentru care am bani si nu datorii. Daca vreau sa-mi cumpar locuinta, pur si simplu folosesc banii mei, fara avans si alte teasinguri. Inceteaza sa mai consumi rahat in public, incearca in locuri ceva mai intime.

        Băncile se ocupă cu zeciula. I-au prins pe fraierii pofticioși și-i storc de bani. Vă veți trezi cu ei pe cap. Ce-o să vă mai placă vouă munca! :)))))))))))))))

      Inteleg ca nu aveau voie recuperatorii.

      Pensionar cardiac , care isi scoate apa din plamani la cateva luni. 

      Acesti oameni nu stiu de Anpc, cred ca cel putin la pensionari Anpc-ul ar trebui sa se sutosesizeze, ca la bebelusi-portocale. 

      La acesti pensionari le-a ajuns povestea la Anpc cumva, dar cred ca sunt multi la carenu li se stie problemele.

      Un fel de medicament adus de peste hotare... 

      1. Nu s-a vazut

        avea pusa cagula pe fata si utiza dispozitiv pentru distorsionarea vocei

        daca era bolnav bosorogu nu trebuia sa ia imprumut.ai luat da inapoi ca nu iei de la fi tu sa te planga de mila.eu ii spargeam usa si ii luam tot din casa cu tot cu apa lui la plamani daca nici boala nu il satura de tzepe

        tu ii spargeai usa....pana ii spargi usa ,nu era mai simplu sa nu ii dai imprumut?sau ii dai imprumut si dupa aia il umpli de clauze abuzive? MOSULE TREZITIVA,romanu e sarac,nu rau-platnic.

        De ce să nu-i fi dat imprumut? Tocmai asta e ideea, le dai 3 lei și le iei tot. Creditul e primul pas spre sărăcie lucie. :D

        el a cerut imprumut si stia ca e pe duca.are lucruri in casa are copii are rude care raman cu casa dupa ce crapa.

        Rudele raman cu datoria, inteleptule

        Intre noi fiind vorba batranului bolnav nu trebuia sa i se dea imprumut. Oricat de mult s-ar fi rugat nu trebuia sa i se dea imprumut, un om in varsta, bolnav, cu pensie mica, va ajunge clar in situatia in care sa nu poata da banii inapoi + dobanzi. Aici e de vina cine i-a dat banii.

        Altfel vezi viata cand nu trebuie sa iti pui intrebari de genul: “risc sa imi creasca proprietarul chiria de la 300 de euro la 500 de euro. Cine te-a pus sa iei in chf nea Toni? Ai riscat acum plateste.

        Stai in Monte Carlo?

        Toni n-a prins încă. El vrea credit cu avans mic. Acum poate, dar vrea și în anii următori. E la fel de inteligent ca tine. :)))))))))))))

      BNR - reduta Securitatii, in structurile statului roman. La ce sa te astepti de la ei?!

      1. la mentinerea stabilitatii sistemului bancar ... asta ma intereseaza pe mine

        Cu clauze abuzive?

        Si in sclavagismul clasic era stabilitate. Poate incercam ceva mai evoluat. :)))))))

        fara clauze abuzive ... bancile le corecteaza deja ... cursul chf ramane in picioare oricat v-ati zbate voi

        Si platesc cand vor cum vor si o amenda de 700 ron

        Sper ca Consiliul Concurentei se autosesizeaza sau / si Dna 

      daca ultimii 3 sefi ai Anaf-ului au fost lupul paznic la oi, sa vedem ce iese.

      Vad parlamentari condamnati cativa ani ptmilioane de euro si vad gainari condamnati la multi ani de puscarie, pe gainari ii condamna pt mai multi ani ca nu stit sa fure mult? 

      Legea ILICITULUI, avem exista? 

      Inteleg ca pe vremea lui Ceausescu daca furai pana la 1 000 000 ti se confisca averea, si puscarie pe viata; daca furai 1 000 001 + te pusca.

      Mi se pare corecta legea aceasta o avem in vigoare? 

      Eu am refinantat un credit si dupa un timp a ajuns tot acolo ; pt ca se obosesc bancherii sa recalculeze alt COST , deci nu.

      Art3. Alin 2 inteleg ca Bnr nu vrea prima casa 

      Art4 lit b 150 000 la momentul acordarii cand preturile au fost umflate cu pompa, de ce preturile fin 31.12'15; sau deloc?

      Pag 5 greseala de tehnoredactare cas-> casa; stati pe tone de bani rusinica' rudinica' 

      Si mai ales pe cati bani? Acestea parca sunt ca contractul de Leading care curge doar in favoarea bancii.

      Turca siXbarcea la conceput, in litigiul cu Volksbank stiu ca ei v-au reprezentat. 

      Art 10. Este pentru uitarea CLAUZELOR ABUZIVE, sa scapati NEPEDEPDITI? 

      ART 11 alin 2 de vazut 

      Art 7 alin 1 de vazut 

      Art.7 alin 5 e pt Banci. 

      Art 8 este lungirea dip 

      Hazard moral, a zis presedintele? 

      Multumesc Bursa ca a atasat documentul.

      Domnilor de la Bnr am vazut cum ati supravegheat bancile si ce a facut WOLKSBANK !

      Gresesti platesti, bancile au gresit trebuie sa plateasca. 

      Eu nu mai doresc un sistem bancar ca acesta, cui sa ii spun?

      sa fie clar, nu putem fi mintiti si furati la nesfarsit! Ne-am saturat!

      Pe portal justitie.

      Sunt toate contractele date de aceasta fosta banca?

      Daca nu cred ca Anpc-ul ar trebui sa analizeze fiecare dosar in parte, chiar si cele inchise mici mari de cand a inceput aceasta banca sa dea credite in tara. 

      Cred ca se invart in mormant revolutionarii cand vad ce fac in bancile cu noi in ultimii ani.

      Fomnule Isarescu am vazut recomandari de la domnul presedinte, dar nu am vazut o recomandare de la oameni.

      M-am uitat pe portaljust.ro si am vazut: 

      - BCR 68 936 de dosare 

      - BRD 89 926 

      -BANCPOST 105 534 

      -OTP 35 708 

      RAIFFEISEN 56 352 

      La firme de recuperatori: 

      -COFACE 38 234 

      -KREDIT INKASO 238 

      Nu stiu ce contin aceste dosare dar trebuia sa le mentionati.

      Cate cazuri nu sunt nici la banci nici la recuperatori? 

      Am mai cautat cateva firme de recuperari-executari, sa va ajute sa luati o hotarare corecta marti:

      -KRUK 171 829 

      -SUPORT COLECT 15 621 

      -CRC RECUPERARE 33 870

      CRED ca sunt spre 1 000 000 oameni prin aceste dosare doar ce v-am dat eu, i-ati intrebat ce ar vrea? 

      Prin care sa oblige bancile sa elimine clauzele abuzive din toate contractele?

      Pana atunci poate suspenda creditarea si plata creditelor; si recuperarea creditelor prin recuperatori; pana se pronunta instantele? 

      Noi care am semnat cel putin un contract in Romania ce sa le spunem " tinerilor" care semneaza un contract de credit de azi in colo pe un an 30 de ani?

      Sa semneze contractul si in 30 de zile sa se adreseze tribunalului sa i se curete contractul de clauze abuzive dupa aceea poate sa plateasca linistit pana la finalul contractului? ( dupa cum a zis domnul de la Otp " daca ne obliga instanta o sa le scoatem" am citat din memorie).

      Este normal , legal dupa 25 de ani de democratie? 

      1. Creditarea în România e o capcană. Bancarzii știu că românii se pot da peste cap, pot pleca sclavi prin UE doar cât să acopere toate țepele. Fugiți de credite ca de dracu' sau ca de bănci.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb