Preşedintele Franţei, la închiderea lucrărilor asociaţii internaţionale a primarilor francofoni

Alina Toma
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 septembrie 2006

Închiderea lucrărilor adunării generale Asociaţiei Internaţionale a Primarilor Francofoni (AIMF), a beneficiat ieri de prezenţa preşedintelui Franţei Jacques Chirac, care este şi fondatorul asociaţiei şi preşedintele ei de onoare. Domnia sa a subliniat, cu această ocazie, importanţa pe care o are AIMF în acordarea de sprijin primăriilor oraşelor sărace sau care se confruntă cu situaţii dificile cum ar fi calamităţile naturale.

Preşedintele Chirac a precizat: "Toate oraşele francofone se confruntă cu o explozie a dezvoltării urbane, iar primarii lor se află în prima linie de luptă cu toate problemele pe care le ridică acest fenomen. Urbanismul, transportul şi ajutoarele sociale sunt în momentul de faţă probleme cu care se confruntă toate oraşele francofone, iar asociaţia trebuie să acorde sprijin în rezolvarea lor. În acest sens, descentralizarea administraţiilor locale reprezintă o preocupare a tuturor primăriilor din localităţile francofone".

Preşedintele Franţei a ţinut să salute organizarea adunării generale a asociaţiei din acest an care a avut loc la Bucureşti. Domnia sa nu a putut să nu remarce că în ciuda aglomeraţiei şi a îngreunării activităţii provocate în această perioadă de lucrările francofoniei, bucureştenii şi-au putut menţine surâsul şi optimismul.

Preşedintele AIMF, Bertrand Delanoë , care este şi primarul Parisului a apreciat excelenta organizare a lucrărilor adunării generale şi a mulţumit primăriei Capitalei pentru primirea călduroasă pe care a făcut-o primarilor francofoni. Domnia sa a menţionat că asociaţia a hotărât să sprijine financiar cu peste 1 milion de euro 14 proiecte din oraşele francofone care vizează serviciile urbane, sănătatea, sportul, protecţia socială şi cultura. AIMF numără în prezent 165 de membri.

Primarul Parisului a ţinut în mod special să îşi declare, în numele tuturor membrilor asociaţiei, sprijinul pentru situaţia în care se află Libanul şi a precizat că oraşele francofone vor face tot posibilul să fie alături la reconstrucţia localităţilor libaneze distruse de război.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb