PREŞEDINTELE, LA LANSAREA CANDIDAŢILOR PD-L PENTRU EUROPARLAMENTARE Băsescu: Din criză, ori ieşim împreună, ori nu ieşim niciunul

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 11 mai 2009

Băsescu: Din criză, ori ieşim împreună, ori nu ieşim niciunul

PreşedinteleTraian Băsescu le-a spus democrat-liberalilor prezenţi la lansarea candidaţilor pentru Parlamentul European că nu trebuie să se folosească de criza economică pentru a amâna reforma statului.

Şeful statului a apreciat că PD-L are datoria să promoveze trei legi importante, respectiv Legea salarizării unice, Legea pensiilor şi Legea răspunderii fiscale, informea­ză NewsIn.

Şeful statului a declarat: "Criza nu este o scuză pentru stagnarea procesului de reformă. Dincolo de descentralizare şi de simplificarea administraţiei, aveţi trei legi de făcut anul acesta, de susţinut şi de aprobat în Parlament.

Prima este Legea salarizării personalului bugetar, a doua Legea pensiilor. Ştiu partidul din 1992. Tot timpul aţi vorbit de echitate. Aveţi şansa să restabiliţi echitatea în sistemul public de salarizare şi în cel de pensii. Faceţi-o!".

A treia lege invocată de Băsescu este Legea răspunderii fiscale, act normativ despre care preşedintele a menţionat că bloca angajarea bugetului României fără voinţa puterii legislative şi executive.

"Nimeni să nu mai îndrăznească să considere bugetul un sac fără fund din care să ne înfruptăm în funcţie de interese", a motivat pre­şedintele necesitatea acestei legi.

Băsescu a susţinut că solidaritatea socială va putea ducea la depăşirea consecinţelor crizei economice şi şi-a exprimat speranţa că primele semne ale însănătoşirii economiei vor apărea cât mai repede.

"Din criză ori ieşim toţi împreună, ori nu ieşim niciunul, iar asta înseamnă solidaritate" a spus şeful statului.

Băsescu a amintit că guvernatorul Băncii Naţionale a dat ca termen luna iunie pentru primele semne de revenire a economiei, dar a spus că el nu se grăbeşte în enunţarea unui termen. "Rămân optimist, dar nu vreau să mă grăbesc", a conchis Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb