Preşedintele PSD vrea să fie receptat ca un politician de dreapta

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 9 iulie 2014

Preşedintele PSD vrea să fie receptat ca un politician de dreapta

Războiul dintre opoziţie şi putere se desfăşoară pe toate planurile, liderii principalelor partide fiind foarte preocupaţi să smulgă cât mai multe voturi din bazinele electorale ale adversarilor. Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, îşi continuă campania prin care încearcă să le demonstreze votanţilor USL că este un politician "mai de dreapta" decât mulţi dintre liderii PNL şi PDL. Într-o intervenţie TV, premierul a comentat proiectul PNL-PDL de constituire a unui pol de dreapta care să propună un candidat pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului: "Credeţi că asta cu dreapta...Blaga este un socialist, aşa, comunist un pic, dinainte de "89. Eu sunt mult mai de dreapta decât Blaga. Antonescu a lucrat toată viaţa sa numai la stat, eu am mai lucrat şi în privat. Deci, ce dreaptă? Nu e nicio dreaptă. Sau cine e dreapta? Dreapta e... sunt nişte oameni care, sigur...o să fie o contrapondere de care viaţa politică românească are nevoie, nu poţi să ai toată puterea într-o parte şi în partea cealaltă nimic".

Această declaraţie vine la puţin timp după ce premierul a afirmat că a votat de multe ori cu reprezentanţii dreptei la alegerile prezidenţiale. La vremea respectivă Crin Antonescu l-a ironizat pe şeful PSD, declarând că liberalii se bazează în continuare pe votul său: "E o lungă istorie de votant de dreapta a domnului Ponta, pentru că dacă în 1992 a votat cu Emil Constantinescu, în 1996 a votat cu Emil Constantinescu, în 1990 a votat cu Ion Raţiu, în 2009 a votat cu Antonescu, asta înseamnă că face parte din nucleul dur al alegătorilor de dreapta. Este un alegător harnic, conştiincios, care se prezintă de fiecare dată la vot şi votează candidatul dreptei şi e de văzut dacă în toamna acestui an va rămâne constant, ceea ce este de aşteptat".

La o întâlnire a Tineretului Social Democrat preşedintele PSD, Victor Ponta, fost purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană, a declarat că mulţi dintre cei cu care a votat la prezidenţiale din "90 până acum nu au câştigat, recunoscând inclusiv că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu şi abia în turul doi cu colegul său de partid, Mircea Geoană. Victor Ponta a spus că în 1990 a votat la prezidenţiale cu Ion Raţiu, în 1992 şi 1996 cu Emil Constantinescu , în 2000 cu Mugur Isărescu , în 2004 cu Adrian Năstase, iar în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb