PREŞEDINTELE SENATULUI FRANŢEI: "Construcţia europeană, mai fragilă ca niciodată"

Mihaela Dan
Internaţional / 16 iunie 2018

"Construcţia europeană, mai fragilă ca niciodată"

Preşedintele Senatului Franţei, Gerard Larcher, a propus continuarea promovării bicameralismului nu ca pe o nostalgie, ci ca o necesitate pentru democraţie, în contextul în care construcţia europeană nu i s-a părut niciodată atât de fragilă ca în prezent.

"Cele două camere (n.r. bicameralismul parlamentar) sunt utile la construcţia unor democraţii liniştite. Liniştea este o cale a întoarcerii către dialog şi coeziune. Vă propun să continuăm promovarea bicameralismului nu ca pe o nostalgie, ci ca o necesitate pentru democraţie. (...) În vreme ce în Europa constat o intensificare a populismului, sunt convins că bicameralismul are un rol esenţial în democraţia parlamentară (...) Niciodată construcţia europeană nu a părut atât de fragilă ca astăzi şi niciodată îndoiala cetăţenilor privind Europa nu mi s-a părut atât de intensă. Un proces de deconstrucţie pare că ameninţă Europa (...) Peste tot asistăm în Europa la o creştere a curentelor cu orientare. (...) Asistăm de fapt la fracturi teritoriale. În faţa acestei crize sunt convins că trebuie întărită coeziunea şi unitatea noastră atât pe plan extern, cât şi pe plan intern", a afirmat Gerard Larcher, ieri, în cadrul lucrărilor celei de-a 19-a reuniuni a Asociaţiei Senatelor din Europa.

El a amintit că "Brexitul a fost un şoc şi, totodată, un semnal" şi şi-a exprimat speranţa încheierii unui acord privind păstrarea integrităţii pieţei unice şi menţinerea unei cooperări strânse cu britanicii.

În privinţa fenomenului migraţiei, Larcher a pledat pentru parteneriate cu ţările de origine şi de tranzit ale migranţilor şi pentru solidaritate între ţările europene.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Votul nu s schimbat nimic.

    Azi firmele merg spre Moldova-Chisinau, Ucraina cs plătesc 100 euro salar, s-au dus lanțurile de supermarket-uri cu mâncare ca la noi. 

    Europa vrea poli de sărăcie? 

    Un român a spus că multinaționale vin ca nu avem autostrăzi, vin pentru forță de muncă ieftină. Dacă ne uităm cât de tare au zbierat ca Dragnea a mărit salariul nu demult în lei, putem să nu îi dăm dreptate? Având leu si nu euro creșterea salarială a fost ștearsă de devalorizarea euro, creșterea prețurilor la mâncarea din import, creșterea Robor, inflație. 

    Europa ne vrea săraci aici? 

    Europa dacă a vrut Electrica, Dacia o are? 

    Concluzia este că nu are rost să credem politicienii cu Binele Ieurooopean? 

    Sa mulțumim BM ca se gândește să țină pepiniera de școliți pentru viitorul Europei?

    De ce nici o țară nu mai organizează nici un vot să se vadă dacă cetățeni vor cu cel mai bogat continent sau vor cu altcineva sau singuri? 

    În România încă este promovat unicameralismul de tip Marea Adunare Națională de către dreapta securisto-bolșevico-comun istă românească.

    Propoun sa facem referendum să vedem dacă românii vor o securitate cu mai mult de 100 de angajați, colaboratori și informatori. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb