Preşedinţia Trump periclitată înainte chiar de a începe, oficial

C.C.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 ianuarie 2017

Preşedinţia Trump periclitată înainte chiar de a începe, oficial

Cînd a fost ultima noapte de dragoste a lui Donald Trump, rămîne o chestiune personală. Prima zi de război împotriva preşedinţiei sale, în schimb, este un lucru public. Înainte chiar de a fi depus jurămîntul oficial, care îi dă dreptul să se mute în locuinţa de pe Pennsylvania Avenue, 1600, noului Preşedinte al Americii i s-a des-chis deja drumul încheierii mandatului său, înainte de termen. Dacă aşa vor sta lucrurile pînă la final, este un lucru nesigur. Faptul că se află pe acest drum, în schimb, este o certitudine.

Faza întîi a procesului a fost lansată imediat după anunţarea rezultatelor oficiale şi a victoriei sale electorale: decredibilizarea Preşedintelui şi a mandatului său. Prima unealtă: ştirile despre intervenţia unei puteri străine în manipularea opiniei publice americane, Rusia putiniană. Ceea ce, iniţial, părea să existe doar sub formă de zvonuri şi speculaţii răuvoitoare, s-a transformat ulterior într-o investigaţie oficială, ordonată chiar de la Casa Albă de Preşedintele în exerciţiu. Instituţiile comunităţii de informaţii au produs raportul, iar el susţine că există nu doar indicii, ci şi probe ale unui plan operativ al Rusiei, menit să intervină şi să influenţeze alegerile americane în favoarea candidatului Trump. Accentul doar s-a mutat puţin. În sine, raportul nu invalidează mandatul prezidenţial, în schimb instituţiile de putere recunosc oficial un fapt fără precedent pentru democraţia Americii. Unul de o gravitate maximă, care nu poate rămîne fără urmări şi mai ales fără acţiuni specifice, hotărîte, capabile să înlăture pe viitor această lacună ivită în apărarea democraţiei americane.

Ce spune Preşedintele ales pe subiect? Informaţii false, eu am informaţii mai bune, nimic nu este adevărat! Nici pe departe cea mai credibilă abordare a subiecului!

A doua lovitură în direcţia decredibilizării Preşedintelui ales a venit de acolo de unde nu se mai aştepta prea multă lume: din inima showbusiness-ului. Nu una, ci mai multe invitaţii lansate unor vedete de către echipa care se ocupă de ceremonia de instalare a noului Preşedinte al Americii, pentru se produce muzica la ceremonia de investitură, au fost refuzate, unele cu adaosuri acide de reacţie pe reţelele de socializare. Pentru ca să nu mai fie nici un dubiu cu privire la ceea ce cred unii dintre cei mai importanţi, stimaţi şi celebraţi oameni de artă despre noul Preşedinte, Maryl Streep a folosit prilejul şi tribuna oferite de ceremonia decernării Globurilor de Aur, pentru un discurs supra-emoţional în care a măturat duşumelele Iadului cu zdrenţele personalităţii Preşedintelui ales, Donald Trump. Întrebarea retorică lansată de discursul uneia dintre cele mai titrate artiste ale Hollywood-ului este simplă, dar percutantă: ce putem aştepta de la un om care îşi foloseşte poziţia pentru a-şi bate joc, în public, de un infirm? Răspuns, de bun simţ: nimic bun! De aceea, partea principală a discursului lui Streep a fost o chemare la mobilizare pentru presa şi opinia publică americană, datoare să-l ţină din scurt şi să-l pună la punct pe noul Preşedinte pentru oricare şi pentru cea mai mică dintre deraierile sale, indiferent că este vorba doar despre "glume care nu se fac", ori despre acţiuni şi decizii luate în capacitatea oficiului public pe care îl exercită.

Ca nu cumva să aibă prea multe îndoieli cu privire la războiul care a început împotriva mandatului său, Donald Trump a mai primit o lovitură. Şeful comunităţii americane de informaţii a adus la cunoştinţă Preşedintelui Obama şi Preşedintelui ales Trump, informaţiile despre faptul că Rusia şi serviciile ei de informaţii s-ar afla în posesia unor date şi materiale compromiţătoare cu privire la nou alesul Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Ele au fost culese şi preparate în decursul ultimilor cinci ani, de către serviciile de informaţii ale Rusiei, iar cel care i-a pus pe americani pe urmele dosarului, prin intermediul FBI, ar fi un fost agent britanic al MI6.

Ce spune Trump, Preşedintele ales? Ştiri false, vînătoare de vrăjitoare!

Nici pe departe cea mai credibilă abordare pentru o viitoare apărare, cu atît mai puţin pentru un contra-atac!

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Au și americanii securiștii lor....

     

    Poate trebuia inclus în articol și ceva despre niște dispute ... societatea americană este măcinată de "fake news" ... știri lansate de "surse" care nu pot fi verificate. Iar anumite ziare le preiau și le distribuie ca sigure. 

     

    În cazul raportului de care se vorbește în finalul articolului, au început marile trusturi de presă să se acuze de "fake news". Lucru nou. 

     

    Raportul de 35 de pagini a fost pregătit în 2016 de Chris Steel, fost MI6, care și-a creat o firmă de spionaj particulară, Orbis Business Intelligence, și trimis lui McCain care l-a trimis la FBI în finalul lui 2016. 

     

    Raportul a ajuns în presă (că așa stă bine oricărei investigații FBI - cunoaștem procedura) .... 

     

    Acum încep acuzele... CNN a publicat parțial documentul. ... cică au vorbit cu "surse înalte". BuzzFeed l-a publicat în întregime și nu a verificat cu nimeni, nimic. 

     

    "CNN said that its journalists had reviewed the full 35-page compilation of memos, the same document later published in full by BuzzFeed, but declined to include some details, saying that the network “has not independently corroborated the specific allegations.” CNN said its reporters spoke with multiple high-ranking intelligence and government officials before publishing its report. 

     

    Meanwhile, the NYT held off for one simple reason: "In a brief interview in the Times newsroom on Tuesday evening, Dean Baquet, the executive editor of The Times, said the paper would not publish the document because the allegations were “totally unsubstantiated.” “We, like others, investigated the allegations and haven’t corroborated them, and we felt we’re not in the business of publishing things we can’t stand by,” Mr. Baquet said." 

     

     

    New York Times (un ziar de stânga care l-a atacat pe Trump în dese rânduri și a sprijinit-o pe Clinton până în pânzele albe, spălând-o de orice păcate și greșeli) n-a publicat nimic. De ce? Acuzațiile erau "TOTALLY UNSUBSTANTIATED" după cum a spus redactorul executiv Dean Baquet. Adică? Vorbe în vânt ale unui spion britanic. Fără nicio dovadă, o chitanță, ceva, orice.... O poză, un fir de păr, o rochiță pătată ca la Clinton, absolut nimic. NYT a luat decizia să nu publice nimic. Poate că NYT începe să arate bun-simț după alte mizerii de la Washington Post. Nici gazetăria americană nu mai este ce a fost. 

     

    Aceste detalii trebuiau să fie prezente în articolul de față. Și nu sunt. Poate mai bine data viitoare. Până una alta, articolul de față ar putea fi un "fake news". 

    1. Articolul de fata nu poate fi deloc "fake news", pentru ca ofera doar certitudini, cretitudinea situatiei si certitudinea incertitudinii.

      Incearca sa mobilizezi mai mult discernamint, inainte sa incerci sa manjesti.

      Altfel, informatia nu-ti foloseste decat sa-ti satisfaci gusturile. 

      Am vazut in ultimul timp in ziarul Bursa foarte multe comentarii proPutin . Ar fi interesant de aflat cine scrie aceste comentarii , comentarii foarte lungi si "extrem de bine documentate".

      Este ultimul lucru la care as fi dispus.

      BURSA asigura anonimitatea comentariilor, in cadrul Regulamentului mesajelor si al legalitatii.  

      Mai vrei informații și certitudini? Hai să luam un paragraf din infamul raport care a fost finanțat de republicanii anti-trump și de democrați.

       

      Scrie acolo, într-un memo din oct 2016 că: 

       

      "Kremlin insider reports TRUMP lawyer COHEN's secret meeting with Kremlin officials in Aug 2016 was/were held in Prague" ... avocatul lui Trump a fost în Praga unde s-a întâlnit cu Kosachev pentru a regla niște lucruri. 

       

      Ieri, Michael Cohen, avocatul lui Trump, afirmă pe twitter, cu o poză de pașaport, că: 

      "I have never been to Prague in my life. #fakenews" 

       

       

      Din păcate, realitatea este că securiștii americani au încercat să influențeze electorii să nu îl voteze pe Trump. Iar acum, după modelul folosit de republicani împotriva lui Obama când contestau că acesta s-ar fi născut pe teritoriu american (iar Trump a fost unul dintre liderii vocali ai mișcării de contestare "birther movement"), agenții democrați din servicii lucrează la a-l submina pe Trump. 

       

      1.1, dacă ratezi transmiterea acestor tipuri de informații contextuale în articol, îl poți transforma în "fake news". Politica americană este foarte murdară și multe lucruri nu trebuie luate la "face value". 

      A venit rândul lui Trump să lupte și el împotriva manevrelor murdare. 

      Articolul spune " iar cel care i-a pus pe americani pe urmele dosarului, prin intermediul FBI, ar fi un fost agent britanic al MI6."

       

      Nu, greșit. Nu spionul britanic i-a pus pe americani pe urmele dosarului. Britanicul a făcut dosarul de memo-uri, fiind plătit de adversarii politici ai lui Trump. 

       

      Și care dosar nu a ajuns la serviciile secrete care să îl țină secret. Ci s-a scurs în presă la necredibila publicație numită Newsweek, pe data de 4 nov 2016. 

       

      WHY VLADIMIR PUTIN’S RUSSIA IS BACKING DONALD TRUMP 

      Inside Vladimir Putin's complex gambit to weaken NATO. 

      BY KURT EICHENWALD ON 11/4/16 AT 9:50 AM 

      Acest articol conține descrierea a tot ce este scris în raportul lui Steele care își termină memo-urile pe la mijlocul lui octombrie (14 oct). Ca un mare secret al serviciilor secrete, peste 2 săptămâni apare în Newsweek. Noi acum știm că nu serviciile secrete au făcut investigația ci o companie privată plătită de adversarii politici ai lui Trump. 

      Comentarii proPutin? Sau vrei sa spui comentarii pro-adevar si pro-informare? Tu stii care este adevarul, pe tine te intereseaza adevarul sau te intereseaza doar daca este pro sau anti ceva?

      Cristi C are dreptate. Stirea a ajuns azi si la Agerpres. Londonezii incearca sa previna o apropiere SUA-Rusia.

      -- Documentul de 35 de pagini, despre care Donald Trump a afirmat miercuri că sunt "știri false" și că "aceste lucruri nu s-au întâmplat niciodată", a fost redactat, potrivit WSJ, de Christopher Steele, un director al cabinetului londonez de consultanță Orbis Business Intelligence pentru care lucrează foști agenți secreți.-- 

      Adevarul il putem afla de la milioanele de rusi din Donbas care si-au pierdut viitorul si traiesc intr-o saracie crunta. Pacat de poporul rus care a crezut ca scapa de comunism si a ajuns la mana oligarhilor lui Putin . Toate bogatiile sunt jefuite sistematic.

      "Genialul" tactician este un un strateg mediocru pe termen lung. Rusia nu mai are nici un prieten sincer , are doar cativa aliati de conjunctura. 

      Milioane de oameni au fost condamnati la saracie din capriciul si frica unui om de a nu fi inlaturat democratic de la putere. Masina de propaganda nu poate tine de foame. Multa tristete si saracie a indurat poporul vostru.

       

      articolul e despre trump, pretene

      De unde știai că am dreptate? Dar am.

       

      Ca să închidem acest articol interesant (în care s-a mai băgat și un postache soroșist anti-putinist)... 

       

      Trump a scris pe tweeter: 

      "James Clapper called me yesterday to denounce the false and fictitious report that was illegally circulated. Made up, phony facts.Too bad!" 

       

      James Clapper, directorul National Intelligence, adică șeful comunității de spionaj a SUA, l-a sunat pe Trump pentru a condamna raportul fals care a fost circulat în mod ilegal. 

       

       

      Iată și declarația oficială a lui Clapper publicată pe situl DNI.gov 

      "DNI Clapper Statement on Conversation with President-elect Trump 

      Wednesday, January 11, 2017" 

       

      "We also discussed the private security company document, which was widely circulated in recent months among the media, members of Congress and Congressional staff even before the IC became aware of it. I emphasized that this document is not a U.S. Intelligence Community product and that I do not believe the leaks came from within the IC. The IC has not made any judgment that the information in this document is reliable, and we did not rely upon it in any way for our conclusions. However, part of our obligation is to ensure that policymakers are provided with the fullest possible picture of any matters that might affect national security." 

      Clapper (DNI) spune că toată comunitatea de spionaj a SUA nu a produs acel dosar (nota mea: știm și noi cine l-a produs și plătit de cine), scurgerile în presă nu au venit de la comunitatea de intelligence (nota mea: am arătat articolul din Newsweek din 4 nov, iar Buzzfeed probabil l-a primit din aceeași sursă, adică niște politicieni supărați pe Trump, republicani și democrați), iar comunicatea de spionaj americană nu a verificat informațiile și nu s-a bazat pe ele. Clapper susține că acest raport a fost prezentat președintelui ales tocmai pentru ca el să fie la curent cu ce se ocupă adversarii acestuia. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb