Preţul gazelor pentru industrie, negociat de Romgaz şi Petrom

A.G.R.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 5 iunie 2009

Romgaz şi Petrom vor negocia preţurile pentru gazele naturale pe care le vor furniza din producţia internă companiilor din industrie, a declarat, ieri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, care a participat la celebrarea a 60 de ani de la înfiinţarea Institutului de Studii şi Proiectări Energetice. Domnia sa a precizat: "Companiile din toate industriile care au activitate neîntreruptibilă vor primi gaze naturale din producţia internă, iar Romgaz şi Petrom vor discuta tarifele. Acest lucru este benefic pentru companii, în contextul în care prin programul de înmagazinare a gazelor naturale a fost înmagazinată o cantitate suficientă de gaze".

Potrivit Agerpres, ministrul Videanu a precizat că acordarea de gaze naturale din import industriei nu va afecta ponderea gazelor de import în coşul utilizat de consumatorul casnic. "Ponderea gazelor naturale din import nu va creşte în coşul zilnic", a menţionat Videanu. Măsura privind acordarea gazelor naturale din producţia internă pentru industrie a fost luată pentru păstrarea locurilor de muncă în aceste sectoare de activitate, în condiţiile crizei actuale.

Strategia energetică a României va fi discutată, la Bucureşti, în cadrul unei întâlniri informale între ministrul Economiei, Adriean Videanu şi comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs. Domnul Videanu susţine: "Voi avea o întâlnire informală cu comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs în 9 iunie, la Bucureşti. În cadrul acestei întâlniri vom discuta şi despre noua strategie energetică". Feed-back-ul Comisiei Europene în ceea ce priveşte strategia energetică pe care autorităţile române o realizează în prezent este unul pozitiv, a adăugat ministrul Economiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. deci industria o sa primeasca gaz mai ieftin iar prostii aia multi platesc diferenta, bravo Adrieane, nu te doare-n popou de aia care v-au votat?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb