Datele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România arată că preţurile la carnea de pui la începutul acestei luni au înregistrat variaţii comparativ cu începutul ultimei luni a anului trecut. Astfel, dacă la începutul lunii decembrie 2006 preţul puiului griler la poarta fermei era de 6,59 lei/kilogram (TVA inclus), la începutul anului acesta a crescut la 6,80 lei/kilogram (TVA inclus). Preţul puiului cu cap şi picioare a stagnat, fiind de aproximativ 6,06 lei/kilogram (TVA inclus) la începutul lunii decembrie şi la 6,05 lei/kilogram (TVA inclus) la începutul acestei luni în timp ce preţul pieptului de pui a scăzut de la 7,92 lei/kilogram (TVA inclus) la 7,73 lei/kilogram (TVA inclus). Şi preţul ficatului de pasăre a scăzut, de la 9,3 lei/kilogram (TVA inclus) la începutul lunii decembrie 2006 la 9,13 lei/kilogram (TVA inclus) la începutul lunii ianuarie 2007. Preţul pulpelor de pui a înregistrat o scădere de la 8,66 lei/kilogram (TVA inclus) la 8,40 lei/ kilogram (TVA inclus) la începutul acestei luni.
Cantitatea de carne de pasăre importată de ţara noastră în luna octombrie, conform datelor Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, a fost de peste 13,8 mii tone cu o valoare totală de aproximativ 7,9 milioane de euro. În ceea ce priveşte cantitatea de carne de pasăre exportată, datele Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale arată că aceasta a fost de doar 2,5 tone cu o valoare de 4,1 mii euro.
CARNE DE PASĂRE
Efectivele la 31 decembrie 2005: 79.000 mii capete
Producţia totală 2005: 375 mii tone
Efectivele la 31 decembrie 2004: 80.000 mii capete
Producţia totală octombrie 2004: 254 mii tone
sursa: MAPDR