PRIM-VICEPREŞEDINTELE CE, ÎN PLENUL PE: "Parlamentul României nu ţine cont de recomandările asupra justiţiei"

F.B.
Internaţional / 3 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare : Frans Timmermans: Pe ultima sută de metri a maratonului, România riscă să nu treacă linia de sosire

Prim-vicepreşedintele Comsiei Europene, Frans Timmermans, a spus, în finalul dezbaterii despre România din Parlamentul European, că în cei aproape 30 de ani de la căderea dictaturii din România ţara noastră a făcut progrese enorme şi, pe ultima sută de metri a acestui maraton, riscă să nu treacă linia de sosire, el cerând autorităţilor să ţină cont de raportul MCV şi de toate recomandările organismelor europene.

"Dacă Comisia trebuie să fie extrem de brutală pentru evaluare, o vom face. Nu este o ameninţare, noi suntem gardienii tratatelor şi ne luăm acest rol în serios", a avertizat oficialul european.

---

Actualizare : Deputatul european Siegfried Muresan (PPE / PNL) a avut o intervenţie la dezbaterea din plenul PE şi i-a răspuns Prim-Vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans:

"De doi ani, poporul român se manifestă în stradă pentru valori ale Uniunii Europene. Oamenii cer justiţie, dreptate, stat de drept şi bună guvernare", se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Mureşan a continuat: "Oamenii ies în stradă împreună cu drapelul Uniunii Europene şi întreabă ce poate face Uniunea Europeană pentru noi. Iar răspunsul nostru trebuie să fie convingător, trebuie să fim alături de poporul român, să apărăm valorile europene, modul de viaţă european - asta vrea poporul român, asta trebuie să facem noi. Suntem alături de poporul român.

Oamenii protestează şi împotriva unui guvern condus de Liviu Dragnea, un infractor condamnat de mai multe ori. Iar când infractorii fac legi, legile sunt bune pentru infractori, nu pentru oameni. Dumneavoastră, domnule Timmermans, Comisia Europeană, noi, Parlamentul European, suntem alături de popor, apărăm valorile europene şi buna guvernare".

-----

Prim-vicepreşedintele Comsiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, la dezbaterea despre statul de drept din România din plenul Parlamentului European că ultimele evoluţii privind modificările asupra legilor justiţiei şi a codurilor penale sunt o sursă de îngrijorare pentru Comisia Europeană, arătând că situaţia din România s-a deteriorat. El a mai spus că până acum Parlamentul României nu a dat semne că răspunde recomandărilor organismelor europene. "Cred sincer că încă mai avem o şansă să schimbăm situaţia", a mai spus Timmermans. De asemenea, el a cerut ca autorităţile române să înceapă o investigaţie cu privire la protocoalele serviciilor de informaţii cu instituţiile din justiţie, pentru că este nevoie de o independenţă a justiţiei.

"Astăzi este o oportunitate pentru a face un inventar a ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni. Suntem conştienţi că reforma legilor justţiei, a codurilor penale au dus la ]ngrijorări. Foarte mulţi români sunt îngrijoraţi că modificările ar putea submina lupta împotriva corupţiei. Împărtăşim aceste îngrijorări şi, din acest punct de vedere, CE are o abordare clinică", a declarat prim-vicepreşedintele Comsiei Europene.

El a amintit despre modificarea celor trei legi ale justiţiei de către Parlament, care au atras critici.

De asemenea, el a cerut ca autorităţile române să înceapă o investigaţie cu privire l protocoalele serviciilor de informaţii cu instituţiile din justiţie, pentru că este nevoie de o independenţă a justiţiei.

"În ceea ce priveşte demiterea şefei DNA şi evaluarea acestei proceduri, doresc să vă amintesc că până acum activitatea DNA a fost motivul pentru care Comisia a făcut o evaluare pozitivă în MCV. Procedurile robuste şi indep pt numirea şi revocarea proc au fost întotdeauna recomandările cheie ale Comisiei", a mai spus Frans Timmermans.

El a mai arătat că ultimele evouţii din România sunt urmărite cu multă îngrijorare şi că independenţa justiţiei este esenţială.

"Am văzut progrese substanţiale în trecut, dar acum lucrurile merg înapoi, într-un mod care ar putea să-i fie dăunător României pentru poziţia pe care o are.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. vad ca se continua cu obraznicie insultele la adresa Romaniei. Sa fie extyrem de clar: nu iubesc nici PSD nici pe Vioricica. Dar sa iti injuri tara este ceva imdamisibil. Si nu cred ca e cazul sa orimim lectii de la cretinoizii Timmermans. Verhovsdat si verzii europeni. Sun campioni in batut campii. Cand e cate unul mai cretinel, hop il facem mare la UE, ca sa nu ramana fara coledzi, neicusorule. Toti ratatii s-au adunat in aceasta birocratie imensa numita UE. Te uiti la ei si te crucesti. Inclusiv la frumosul Siegfried Muresan, ata de Laudat si apoi injurat de inegalabilul Besssse

    1. .. si-a partii patriotice din pipota, ati putea indica limpede, fara echivoc, care sunt insultele la adresa Romaniei in cele scrise mai sus?

      Corect, dar ce sa-i faci. Asa intelege ionel (cu litera mica, zice el); o fi frate cu Dorel?? cand cineva vrea si incearca sa ne puna pe drumul cel bun, hopa! amestecul in treburilii interne. 

      Sigur te pun pe drumul cel bun. Au tot interesul. Toată Europa vrea o Românie demnă și prosperă. Hai c-am glumit.

    ... corupt pana in maduva oaselor , care a scapat de PUSCARIE pentru ca i s-au prescris infractiunile descoperite , pentru ca multe alte chestiuni penale nu i s-au descoperita inca ...

    1. Ca sa-ti dai seama care este interesul general real asupra situatiei din Romania este suficient -si foarte elocvent -sa privesti imensa sala goala

      " mobilata "cu cativa eterni protestatari de serviciu si 2-3 semisefi de serviciu .Premeditat si deplorabil ! 

    Dragi romani, Va propun ca incepind de astazi SA NU MAI CUMPARATI PRODUSE OLANDEZE din magazinele din Romania, in semn de protest pentru ticalosiile si ineptiile acestui poponar rauvoitor Timmermans la adresa tarii mele. Poate asa terminam cu interesele acestor necrestini pe la noi. Sa ne lase in pace !!!

    1. Timermmans este curat si taios ca un brici impecabil. Iata ce sustine:

      "Timmermans a lansat o serie de acuzaţii la adresa Guvernului şi Parlamentului, ameninţând cu trimiterea în faţa instanţelor internaţionale. Principalele declaraţii ale prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene: 

      "- Parlamentul nu a dat curs observațiilor formulate de GRECO și Comisia de la Veneția. 

      - S-au ridicat întrebări legat de colaborarea dintre servicile de informații și parchetul anticorupție. Sunt îmtrebări legitime, dar ține de Parlament să supravegheze activitatea serviciilor.- 

      - Decizia finală în cazul demiterii șefei DNA aparține președintelui. CCR l-a obligat în acest caz să fie de acord cu această demitere. 

      - Aș vrea să amintesc că activitatea DNA a fost unul dintre motivele principale pentru care raportul MCV din ianuarie 2017 a fost unul mai degrabă pozitiv. 

      - Procedura de evaluare a procurorului general ridică semne de întrebare. 

      - Probleme legate de cheltuirea banilor europeni, de legea Curții de Conturi. 

      - Au fost evoluții spectaculoase în MCV de-a lungul anilor, însă evoluțiile prezente sunt o sursă de îngrijorare. Cu toții am fost șocați de imaginile protestatarilor pașinici și de cum au fost ei primiți de autorități. Sper să nu se repete astfel de situații. Violența nu este niciodată o soluție. 

      - Dacă se adoptă fără modificări legile justiției și codurile, s-ar afecta capacitatea de combatere a corupției. Ar însemna un regres grav față de evaluarea Comisiei, din ianuarie 2017. 

      - Comisia face apel la România să regândească cursul pe care l-a luat. Comisia va evalua cu foarte mare atenție legile adoptate și compatibilitatea lor cu legislația europeană. Situația față de ultimele rapoarte s-a deteriorat. 

      - Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție. Dacă vom ajunge la concluzia că regulile au fost încălcare, nu vom ezita să aducem în faza instanței Guvernul Român", a afirmat Timmermans." 

      Sa cauti cu microscopul electronic conectat la ratiunea umana si nu gasesti urma de defect in cele sustinute.

      Daca vesticii te lasa in pace, te iau in brate rusii, care de abia te-au lasat. Te pomenesti ca ti-o fi dor de ei. 

      E brici. A făcut rezumat la propaganda securistă.

      A facut, corect, rezumatul situatiei reale. Au, poate, crezi si matale, ca Dragnea, nebunul, ca Nastase, Voiculescu, Udrea, Mazare, Ghita... sunt doar victime inocente ale "statului paralel"?

      Observ ca mincinosii astia, fara urma de bun simt, au lasat-o mai moale cu "statul paralel", considerind ca, in urma descoperirii ca Dragnea era macelarul preferat al "statului paralel", sintagma nu da bine si acum molfaie alte stupiditati: protocoale, lovitura de stat, asasini, drogati platiti care se antreneaza militar in munti...

      Ce idioti! Cin' sa creada stupiditatile astea? 

      Protocoalele securiste sunt exact despre dependență justiției de SRI. Oricât ai fi de jos, tot te prinzi ca poti obtine condamnări pe făcături sau ca iti poti proteja bidoanele Securității dacă îi interzici procurorului să includă probe la dosar.

      De asta Sebastian Ghiță a fost achitat pentru conducere fără permis. Rețeaua mafiotă a SRI nu merită bălăcărită la tribunal pentru că-i păcat de ea, prăduiește bine în continuare. 

      S-a publicat azi Raportul preliminar al Comisiei parlamentare privind interceptarile. Este amuzant. Sa vezi si sa nu crezi, interceptarile s-au facut in baza normelor elaborate in timpul guvernarii lui Nastase, pefectionate de regimurile Basescu si Ponta.

      SRI este o institutie de forta a statului care trebuie sa-si faca treaba corect. Securistii care gresesc sau depasesc cadrul legal, ordinele primite, trebuie spinzurati pe sest si nu facut balamuc, cum este si cel actual, referitor la protocoale. 

      SRI este o structură perfect securistă care n-are nicio treabă cu justiția.

      Sper că nu urli după o justiție independentă la mâna SRI. Riști să pari mai papagal. 

      SRI este institutia statului care va pune capat coruptiei din tara, principala amenintare la adresa securitatii nationale, principala cauza pentru care acest popor minunat a ramas sarac, in una dintre cele mai bogate tari ale continentului.

      Daca nu face asta, la ce bun sa mai traiasca?

    se pare ca antena3 a ajuns si aici :(

    1. Adevărul e ca Realitatea, aparține SRI. Nefake-news ies la suprafață singure. :))

    Ce se intampla prin Parlamentul european nu are legatura si cu legea din Parlamentul Romaniei privind petrolul din Marea neagra?Pacat ca avem europarlamentari care pot fi catalogati tradatori de tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb