Prima pedala de acceleraţie eco care reduce consumul de carburant

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 6 august 2008

Nissan Motor Co, Ltd., a lansat astăzi Pedala de acceleraţie ECO - prima tehnologie de acest tip din lume - proiectata pentru a ajuta şoferii la diminuarea consumului de combustibil. Când sistemul cu pedala ecologica este pornit, de fiecare dată când conducătorul auto apasă pe accelerator, se activează un mecanism care contorizează consumul de combustibil. In cazul in care sistemul detectează o presiune în exces, Pedala ECO împinge înapoi piciorul celui care conduce, trimiţând astfel informaţia ca foloseşte mai mult combustibil decât este necesar. Un indicator de consum ecologic integrat în panoul de instrumente furnizează în timp real conducătorului auto nivelele de consum energetic, ajutându-l astfel sa-si îmbunatateasca condiţiile de şofat. Sistemul cu pedala ECO poate fi activat sau dezactivat, în funcţie de preferinţa şoferului.

Nissan va comercializa vehicule echipate cu Pedala ECO începând 2009. Cercetări efectuate de Nissan au arătat că, prin utilizarea sistemului cu Pedala ECO, conducătorii auto îşi pot diminua consumul energetic cu 5-10%, în funcţie de condiţiile de şofat.

Sistemul cu Pedala ECO aduna informaţii cu privire la rata de consum a carburantului si eficientei transmisiei în timpul accelerării cat şi a rulajului constant si apoi calculează rata optimă de acceleraţie. Când şoferul exercita presiune în exces pe acceleraţie, sistemul contracarează cu mecanismul de control care împinge pedala înapoi.

În acelaşi timp, indicatorul de consum ecologic incorporat pe panoul de instrumente indică nivelul optim pentru cel mai eficient consum energetic in timpul condusului. Indicatorul este verde când vehiculul este condus cu un consum optim de carburant. Acesta începe să se aprindă intermitent atunci când detectează o accelerare in exces, exercitata insa înainte de a fi atins pragul de consum energetic şi, în final, se transformă in portocaliu pentru a îl avertiza pe şofer in legătura cu consumul necorespunzător de carburant.

In scopul realizării de reduceri de emisii de C02, Nissan a implementat o soluţie "in 3 straturi", care cuprinde 3 aspecte: tehnologie, comportament la volan şi condiţii de trafic. Pedala de acceleraţie ECO se integrează in cel de-al doilea aspect, si anume cel care se adresează comportamentului din timpul şofatului. Aceasta se număra printre tehnologiile din seria ecologica care sunt urmărite în cadrul Programului Nissan Green 2010. Foaia de parcurs a companiei pentru protecţia mediului are ca scop dezvoltarea de noi tehnologii, produse şi servicii care pot ajuta la reducerea reala a emisiilor de CO2 şi la reciclarea materialelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb