Primăria Bucureşti are oferte din partea a două asocieri financiar-bancare pentru intermedierea unei emisiuni de obligaţiuni pe 10 ani

V.D
Bănci-Asigurări / 18 februarie 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Asocierea Banca Transilvania şi BT Capital Partners şi asocierea BCR, BRD şi Raiffeisen Bank au depus oferte la Primăria Capitalei pentru a intermedia o emisiune de obligaţiuni destinată refinanţării uneia dintre cele patru emisiuni de titluri lansate în anul 2015, în valoare de 555 milioane de lei, cu maturitate de trei ani, care are scadenţa la 4 mai 2018, a anunţat astăzi PMB.

În anul 2005, Municipiul Bucureşti a împrumutat 500 milioane euro pe o perioadă de 10 ani, printr-o emisiune de euroobligaţiuni pe piaţa internaţională de capital, pentru realizarea unor proiecte majore de investiţii.

Pentru refinanţarea acesteia, scadentă în tranşă unică în iunie 2015, Municipiul Bucureşti a contractat la 4 mai 2015 patru finanţări rambursabile sub formă de patru emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 2,22 miliarde lei (500 milioane euro), fiecare în cuantum de 555 milioane lei.

Prima dintre acestea are o maturitate de trei ani, cu scadenţă la 4 mai 2018, dată la care Primăria Capitalei trebuie să achite această tranşă.

Pentru refinanţarea acestei emisiuni, PMB a lansat o licitaţie publică la 6 februarie, prin care contractează servicii financiare de intermediere a emisiunii, privind oferta/plasamentul, dar şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor.

Totodată, serviciile vizează agentul de plată pentru dobânzi (cupoane) şi valoarea nominală datorate deţinătorilor de obligaţiuni pe toată perioada de maturitate a obligaţiunilor emise.

Valoarea contractului pentru serviciile financiare se ridică la circa 2 milioane de lei, fără TVA, suma fiind plătită de la bugetul local.

Ofertele au fost deschise la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti miercuri, 14 februarie, fiind primite două oferte.

Emisiunea de obligaţiuni pentru refinanţarea tranşei scadente în mai se va face prin ofertă publică adresată investitorilor calificaţi şi va cuprinde obligaţiuni municipale, în formă dematerializată, negarantate, cu o maturitate de 10 ani şi scadenţă în tranşă unică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb