Primăria Iaşi vrea să se împrumute cu 50 milioane euro

(F.A.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 iunie 2010

Consilierii locali din Iaşi au adoptat, ieri, proiectul iniţiat de municipalitate privind accesarea unui împrumut în valoare de 50 milioane de euro, pentru derularea unor investiţii în oraş, împotriva hotărârii votând toţi cei 12 consilieri ai PDL. Potrivit Mediafax, viceprimarul PDL, Gabriel Grigore a solicitat amânarea dezbaterii proiectului, motivând că actualul context economic nu este favorabil contractării de noi împrumuturi.

La rândul său, primarul PSD, Gheorghe Nichita, a susţinut necesitatea obţinerii împrumutului pentru începerea sau continuare, unor inves­tiţii în oraş: "Avem nevoie de aceşti bani pentru a continua proiectele începute sau a demara altele noi. De asemenea, avem proiecte europene care necesită co-finanţare, iar noi nu avem banii necesari". Potrivit aces­tuia, împrumutul de 50 milioane de euro va fi utilizat, printre altele, pentru modernizarea drumurilor din oraş, achiziţia de noi autobuze şi refacerea căii de rulare a tramvaielor în diverse zone ale municipiului.

Viceprimarul Grigore a mai spus: "Nu am fost de acord cu acest împrumut pentru că primăria a mai făcut un împrumut de 200 milioane de lei şi nu ştim pe ce s-au cheltuit aceşti bani. Am cerut lămuriri de la primarul Nichita în privinţa modului în care s-au utilizat aceşti bani, însă nu am primit niciun răspuns concret. Îşi asumă această răspundere de a împovăra Iaşiul".

Primarul Nichita a anunţat, săptămâ­na trecută, că municipalitatea ieşeană caută o firmă de consultanţă care să găsească soluţiile cele mai bune pentru realizarea unui împrumut. Primăria a început deja procedurile de achiziţie a serviciilor financiare, firmele de consultanţă putând depune ofertele până în 18 iunie.

Primăria Iaşi a mai contractat un credit extern, în anul 2007, în valoare de 200 milioane de lei, banii fiind deja cheltuiţi în totalitate. Potrivit autorităţilor locale, jumătate din aceas­tă sumă a fost cheltuită pentru modernizarea a 130 de străzi din municipiu, iar restul pentru modernizarea sistemului de iluminat public, reabilitarea unor linii de tramvai în municipiu şi montareade borduri în diverse zone ale oraşului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb