Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, în arest la domiciliu

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 3 martie 2016

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, va sta în următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, potrivit unei decizii luate, joi, de Tribunalul Bacău. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Judecarea cauzei s-a făcut în prezenţa avocatului lui Stavarache, primarul fiind internat în secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, după ce în data 1 martie, în timpul derulării unui termen din proces, i s-a făcut rău în sala Tribunalului.

În cursul şedinţei de judecată de joi procurorul DNA a cerut arestarea preventivă a primarului pentru încălcarea cu 'rea credinţă", prin fapte reliefate de ,,indicii certe", a regulilor presupuse de măsura controlului judiciar în care se afla Stavarache. El ar fi luat legătura cu martori în dosar, fapt ce îi poate influenţa direct şi indirect, creând presiuni asupra acestora, potrivit procurorilor.

Avocatul lui Stavarache, Antonio Obadea, ceruse, iniţial, să fie fixat un nou termen pentru respectiva şedinţă de judecată, prin care urma să se stabilească regimul juridic al primarului în perioada următoare, pentru o dată când Stavarache va putea să fie prezent în sala de judecată, aminteşte Agerpres.

De asemenea, solicitase să nu mai fie prelungită măsura controlului judiciar pentru clientul său, decisă de instanţă până pe 6 martie. Cum instanţa a hotărât continuarea şedinţei de judecată, avocatul a revenit şi a solicitat menţinerea respectivei măsuri, motivând pe faptul că Stavarache nu s-a manifestat ca ,,un pericol social", iar unii dintre denunţătorii la DNA nu sunt creditaţi drept martori în proces.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA se indica faptul că, în perioada 2008 - 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul altor trei inculpaţi, Liviu Goian, Constantin Apostol şi Liviu Cenuşă, ar fi pretins şi primit de la patru oameni de afaceri băcăuani, potrivit denunţurilor formulate de trei dintre aceştia la DNA, diverse sume de bani pentru sponsorizări, care, însă nu se regăsesc în contabilităţile entităţilor pentru care au fost solicitaţi. În acelaşi dosar este judecat şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, cel care nu a recunoaşte că ar fi dat mită lui Stavarache ori interpuşilor săi.

Pentru cei vizaţi în dosar acuzaţiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mita, precizează Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb