Primarul Braşovului, George Scripcaru, a fost reţinut

Marius Constantin
Anticorupţie / 29 iunie 2015

Actualizare 19:28

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a fost reţinut de procurorii DNA, eş fiind acuzat de abuz în serviciu într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2010-2015, transmit surse din presă.

Potrivit acestora, el va fi dus mâine în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

---

Actualizare 14:04 Scripcaru, adus cu o dubă a Jandarmeriei la sediul Primăriei, pentru percheziţii

Primarul Braşovului, George Scripcaru, al cărui nume apare într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică, a fost adus, luni la prânz, cu o dubă a Jandarmeriei, la sediul Primăriei, unde au loc percheziţii ale procurorilor.

Scripcaru a fost adus de către jandarmi de la locuinţa sa, din Ghimbav, unde procurorii au făcut percheziţii, la sediul Primăriei municipiului Braşov, unde vor fi continuate percheziţiile în biroul primarului, transmit surse din presă.

Întrebat ce acuzaţii i se aduc de către procurori, George Scripcaru a răspuns: "O să aflaţi pe parcurs despre ce este vorba", refuzând să facă alte declaraţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, primarul Geroge Scripcaru se află în sediul Primăriei Braşov.

---

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează percheziţii la Primăria Braşov, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2010-2015, arată un comunicat DNA.

Potrivit mai multor surse din presă, percheziţiile au loc la biroul primarului George Scripcaru, cât şi la birourile altor oficiali ai primăriei Braşov.

Procurorii DNA efectuează cercetări cu privire la abuz în serviciu, în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Braşov sau SC Tetkron SRL, societăţi deţinute de UAT Municipiul Braşov cu SC Bepco SRL Ghimbav, controlată de Simina Costan, Călin Filimon Costan şi Mihai David (fost director Hidroelectrica SA), arată mai multe surse din presă.

Reprezentanţii SC CET SA şi Tetkron SRL, societăţi având ca unic asociat Municipiul Braşov, au încheiat cu BEPCO SRL, în perioada 2010-2011, contracte de vânzare cumpărare sau prestări servicii cu încălcarea normelor legale, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în patrimoniu municipiului Braşov, sumă care reprezintă folos necuvenit pentru BEPCO SRL.

Procurorii consideră că George Scripcaru ar fi determinat Adunarea Generala a Actionarilor CET SA şi persoane din conducerea CET SA, respectiv pe suspecţii Ionescu Lucian (preşedinte AGA), Cuţitei Nicolae (director general) şi Frăţilă Simona (director economic) să încheie contracte de vânzare - cumpărare având ca obiect energie termică (în baza căruia s-a achiziţionat energie peste necesarul populaţiei) sau active subevaluate ori să cedeze cu titlu gratuit active aparţinând CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul societăţii, adaugă sursele.

Anchetatorii investighează contractul dintre SC BEPCO SRL şi CET SA, având o durată de 15 ani şi obiect vânzarea-cumpărarea de energie termică livrată din centralele electrice de cogenerare, în vederea furnizării acesteia consumatorilor de energie termică racordaţi la CET din municipiul Braşov. În baza contractului, întreaga cantitate de energie termică produsă era achiziţionată de către CET, singurul agent economic care avea o reţea de distribuţie şi care deţinea licenţă de producere de energie electrică şi termică în cogenerare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb