Primele pentru RCA 2011, mai mici decât cele achitate în acest an

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 decembrie 2010

Şapte societăţi de asigurare au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), până în prezent, cu privire la tarifele de primă stabilite pentru 2011 aferente asigurărilor obligatorii RCA şi criteriile proprii de corecţie a acestora. Aceste societăţi deţin peste 50% din piaţa asigurărilor RCA, arată un comunicat remis redacţiei.

Directorul General al Direcţiei Generale Asigurări Obligatorii din cadrul CSA, Mona Cucu, a declarat: "Din analiza tarifelor notificate până în prezent de şapte societăţi de asigurare rezultă faptul că, în cazul gamei medii de asiguraţi persoane fizice, primele pe care asiguraţii le vor achita în 2011 vor fi mai mici decât în 2010 în cele mai multe cazuri. Aceas-ta se explică nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci şi prin faptul că societăţile şi-au propus să acorde reduceri în funcţie şi de alte criterii decât cele utilizate până acum".

Datele transmise CSA indică faptul că reducerile proprii, cumulate, acordate de societăţile de asigurare, pot fi de maxim 25% din tariful de bază, după care se aplică şi sistemul bonus-malus. În acest fel, şoferii care vor încheia asigurarea în 2011 pe un an de zile şi nu au provocat accidente doi ani consecutivi vor beneficia de un bonus de 20% (reducere a valorii primei care a rezultat după aplicarea de către asigurător a propriilor reduceri).

Cifrele la nouă luni din acest an privind activitatea de asigurări obligatorii RCA arată faptul că prima medie subscrisă pe contract a fost doar cu 5% mai mare decât în perioa-da similară a anului anterior, creştere care a fost erodată de inflaţie, a declarat preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu. Aceasta este practic creşterea medie resimţită de asiguraţi, chiar dacă scumpirile vehiculate la sfârşitul anului trecut făceau referire la valori mult mai mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb