Casa de Vinuri Cotnari urmează să lanseze, în această vară, primele vinuri spumante, după cum ne-a spus domnul Victor Deleanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.
Cele trei spumante ale Casei de Vinuri Cotnari sunt vinificate prin metoda clasică, vinul fiind fermentat în sticlă, iar soiurile de struguri din care au fost obţinute licorile sunt Tămâioasă Românească, Busuioacă de Bohotin şi Fetească Albă.
După ce vor fi montate utilajele necesare în crama care se află în construcţie, compania va produce şi vinul spumant vinificat prin metoda modernă.
Lucrările la crama Axinte - pentru vinurile spumante şi pentru cele liniştite albe şi rose - urmează să fie finalizate în această toamnă, după cum ne-a spus domnul Deleanu. Investiţia în acest proiect ajunge la circa 3,5 milioane de euro. Reprezentantul Casei de Vinuri Cotnari ne-a menţionat că vinurile roşii vor fi produse în continuare la crama Vlădoianu.
Victor Deleanu a anunţat, în deschiderea târgului de vinuri care s-a desfăşurat zilele trecute în Capitală (Goodwine), că primele vinuri pe care compania urmează să le lanseze pe piaţă din recolta anului trecut fac parte dintr-o nouă gamă - Iris -, acestea fiind dedicate reţelelor de retail. Gama de vinuri Iris a apărut la cererea consumatorilor, nemulţumiţi că vinurile Colocviu sunt comercializate doar în HoReCa. Soiurile din care au fost obţinute noile licori sunt Grasă de Cotnarii, Tămâioasă Românească şi Busuioacă de Bohotin, vinificate în demisec şi Fetească Albă - vinificată în sec.
Suprafaţa de vie deţinută de Casa de Vinuri Cotnari ajunge la 350 de hectare, aceasta fiind plantată în anul 2007.