Primul an, primul milion: ProCA Romania vinde camere foto si video Sony de 1 milion de euro în primul an

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 decembrie 2007

Dupa aproape un an de la introducerea device-urilor foto-video de la Sony în gama de produse, ProCA Romania se apropie de un rulaj de 1 milion de euro realizat exclusiv din acest tip de produse.

"Tendinta pietei IT de a se orienta catre produsele de brand a fost resimtita si la nivelul pietei de device-uri foto si video. Puterea brandului si competitivitatea produselor Sony au fost motoare importante de crestere pe care ne-am bazat în acest context, iar vânzarile realizate în 2007 reflecta un pariu câstigator" considera Sorin Stancu, CEO ProCA.

În 2008 ProCA se asteapta ca cererea pe piata camerelor foto si video sa migreze dinspre camerele compacte catre cele semiprofesionale si profesionale, mult mai sofisticate.

"În prezent camerele semiprofesionale reprezinta circa 5% din vânzarile totale de camere foto si video. Consumatorii devin însa mai pretentiosi si mai atenti la detalii, îsi doresc un control al imaginii mai ridicat si se vor orienta catre produsele semiprofesionale. Estimez ca ponderea acestora în totalul vânzarilor de anul viitor va creste la 15 %" adauga Stancu.

Cresterea puterii de cumparare si scaderea taxelor odata cu aderarea la Uniunea Europeana au permis românilor sa investeasca mai mult în hobby-uri: exigenta consumatorilor fata de calitatea produselor utilizate se manifesta si când este vorba despre gaming.

În 2007, vânzarile ProCA la perifericele de gaming au fost de trei ori mai mari fata de anul precedent. Daca în 2006 vânzarile se situau putin peste 150.000 euro, la finele acestui an rulajul va depasi jumatate de milion euro.

Cresterea a fost stimulata si de aparitia unor produse noi, cu performante crescute. Pe masura ce jocurile devin mai complexe si mai interactive, pe piata perifericelor de gaming produsele evolueaza si ele, având din ce în ce mai multe functionalitati, pentru a satisface nevoile dinamice ale gamerilor.

Astfel, "vedeta" sezonului a fost volanul G25 de la Logitech, un varf al tehnologiei, care a reprezentat anul acesta 16 procente din vânzarile totale de produse gaming si va continua sa fie în top si în perioada sarbatorilor, când este previzibila o crestere si mai accentuata a vânzarilor.

Despre ProCA

ProCA îsi desfasoara activitatea pe piata româneasca din 1995; în 2005 compania a devenit membru RTC Holding, iar din 2006 ProCA este brandul de distributie IT&C al Grupului RTC.

Reteaua ProCA numara peste 1500 de dealeri activi în toata tara, care au în obiectiv grija ca marcile din portofoliu sa ajunga la consumatorul final. Avantajul competitiv al ProCA este asigurat de acoperirea nationala, numarul mare de branduri consacrate aflate în portofoliu (Apacer, BenQ, Cannon, Hama, HP, Logitech, Philips, Sony), nivelul ridicat al serviciilor oferite, dar si know-how-ul acumulat de Grupul RTC pe segmentul de distributie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb