Primul telefon Full-Touch ce funcţionează cu energie solară de la Samsung

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 februarie 2009

Primul telefon Full-Touch ce funcţionează cu energie solară de la Samsung

The Blue Earth Dream comunică speranţe şi stabileşte obiective pentru o dezvoltare durabilă şi o viaţă mai sănătoasă. Prin conştientizarea problemelor cu care se confruntă planeta, Samsung dezvoltă metode pentru reducerea emisiilor de CO2 şi economisirea energiei în fiecare etapă din viaţa produsului, ca un răspuns eficient la schimbările climatice. În acest sens, au fost eliminate toate substanţele cu grad de risc şi au fost folosite materiale reciclate pentru ambalaje. Samsung îşi va încuraja clienţii să-şi recicleze telefoanele mobile în centrele special concepute din toată lumea.

Samsung Electronics Co. Ltd, în cadrul Mobile World Congress 2009, a făcut public telefonul full-touch screen "Blue Earth" ce funcţionează pe baza energiei solare. Sub sloganul "The Blue Earth Dream: Eco-living with SAMSUNG mobile", Samsung îşi consolidează angajamentul de a proteja mediul înconjurător prin proiectarea unor produse prietenoase cu mediul şi dezvoltarea unui program de activităţi destinate clienţilor săi.

Cu un design bine definit, Blue Earth este primul telefon full-touch screen care funcţionează pe baza energiei solare. Încărcarea se realizează prin intermediul panoului solar ce se află pe partea din spate a telefonului. În acest mod, utlizatorii pot folosi telefonul oriunde şi oricând doresc.

Blue Earth este realizat din plastic reciclat numit PCM, care este extras din sticlele de apă, contribuind în acest mod la diminuarea consumului de combustibil şi a emisiile de carbon în timpul procesului de fabricare. De asemenea, atât telefonul cât şi încărcătorul nu conţin substanţe precum agenţi ignifugi bromurali, Beriliu şi Ftalaţi.

Cel mai nou din seria de produse prietenoase cu mediul, Blue Earth, are o interfaţă unică menită să atragă atenţia cu privire la conservarea mediului. Luminozitatea ecranului, durata de iluminare şi Bluetooth-ul pot fi setate pe modul economic, iar utilizatorilor li se permite să foloseasca energia într-un mod eficient cu un simplu click pe "Eco-mode". Prin funcţia "eco walk" utilizatorii îşi pot număra paşii prin intermediul unui pedometru încorporat, calculând cu cât au fost reduse emisiile de CO2, în timp ce ei au ales să meragă în locul folosirii unui mijloc de transport motorizat. Această funcţie unică le permite utilizatorilor să calculeze valoarea paşilor pe care i-au facut raportată la numărul de copaci pe care i-au salvat în acest timp.

Ambalajul Blue Earth este mic, uşor şi făcut din hârtie reciclată. Acesta conţine un încărcător eficient de 5 stele care foloseşte, în standby, o energie mai mică de 0,03W. Ca parte a Acordului Voluntar al Comisiei Europene IPP (Integrated Product Policy) - un program pilot - Samsung a fost de acord să înceapă să clasifice consumul de energie.

""The Blue Earth Dream" arată angajamentul nostru "mic" , dar semnificativ, atât pentru viitor cât şi pentru mediu", a declarat JK Shin, Executive Vice President and Head of Mobile Communication Division Samsung Electronics. "Ne dorim să atingem cel mai înalt nivel ecologic prin intermediul clienţilor şi al partenerilor noştri de afaceri, prin furnizare celor mai bune produse ecologice şi încurajare activităţilor ecologice."

Samsung Electronics este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a convergenţei digitale. Compania are aproximativ 150.000 de angajaţi în 134 de birouri din 62 de ţări, fiind alcatuită din patru divizii principale de afaceri - Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business si Telecommunication Business. Samsung Electronics produce a gamă largă de dispozitive premiate electronice şi electocasnice, precum ecrane HDTV, sisteme home theater, playere MP3, frigidere şi maşini de spălat. Samsung este recunoscută pentru inovaţiile în designul şi tehnologia produselor electronice de larg consum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb