Termenul de privatizare al Oltchim a fost prelungit cu încă şase luni, deoarece niciun investitor nu s-a înscris până astăzi, în ziua limită a depunerii ofertelor, în cursa pentru preluarea Combinatului Chimic, transmit sursele de presă.
Citat de presă, administratorul judiciar al Combinatului Chimic Oltchim, Gheorghe Piperea, a anunţat în jurul orei 11:00 că termenul de privatizare al companiei a fost prelungit cu şase luni.
Combinatul chimic Oltchim, în insolvenţă, ar fi obţinut o finanţare de peste 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru a-şi putea asigura capitalul de lucru şi a mai deschide două secţii, spune administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat într-o vizită ţintită în China. Această infuzie de capital ar urma să aducă Oltchim la 40% din capacitate, de la 27% acum şi să aducă fabrica pe break-even, în şase luni, gata pentru privatizare.
Există trei potenţiali cumpărători, a spus avocatul, investitori care au cerut amânarea de jumătate de an pentru a-şi pune la punct ofertele.
Potrivit lui Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prima opţiune de cumpărare, în iarnă, o are consorţiul chinez Baota Petrochemical - Junlun Petroleum, care a oferit o finanţare de 15 milioane de euro pentru combinat. Înţelegerea a fost parafată la Ambasada României din Beijing şi se va transpune într-un contract care va oferi părţii chineze un drept de preempţiune la achiziţionarea Oltchim.
1. e vorba de Oltchim din Vrancea
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 06.06.2014, 21:21)
sau de Oltchim de la Valcea. Cumparatorii sunt potentiali, potenti sau potentati? Ce date le-ati oferit? Acelea pe care le-a semnat auditorul financiar inainte de a fi pus pe fuga, sau cele care le-ati obtinut in urma auditului din primavara anului 2013. Nu de alta, dar totusi desi sunt IN ESENTA IDENTICE , la fel ca si tribunalele Valcea si Vrancea ceva le deosebeste :-)