PRM şi-a retras sprijinul pentru moţiunea de cenzură

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 5 martie 2004

Partidul România Mare a anunţat, ieri, că nu va susţine moţiunea de cenzură elaborată de Alianţa PNL-PD pe tema integrării europene. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a simţit jignit de faptul că democraţii şi liberalii nu au acceptat, sub nici o formă, ca acesta să citească moţiunea în Parlament. "Nu dorim să îl transformăm pe Vadim în purtătorul de cuvînt al Alianţei şi al opoziţiei, în general", declara, zilele trecute, preşedintele executiv al PD, Emil Boc. "PRM nu va susţine proiecte sortite eşecului", arăta, pe de altă parte, Biroul de presă al PRM.

Oamenii lui Vadim Tudor i-au acuzat deschis pe aliaţi de interese electorale şi orgolii puerile. "După ce au boicotat moţiunea simplă depusă de PRM pe tema adopţiilor internaţionale, deşi se angajaseră că o vor susţine, PD şi PNL au compromis şi proiectata moţiune de cenzură privind eşecul procesului de integrare europeană", se arată în comunicatul de presă al PRM. Partidul lui Vadim Tudor uită, însă, să menţioneze că "boicotul" PNL s-a manifestat prin abţinerea de la vot, fapt cauzat de acuzele cuprinse în textul moţiunii, aduse atît guvernării PSD, cît şi administraţiei liberale de la Ministerul Justiţiei din perioada 1997-2000.

PNL şi PD au recurs la negocierile cu PRM, deoarece nu dis-pun de voturile necesare pentru a iniţia o moţiune de cenzură. Moţiunea de cenzură este singura metodă prin care Parlamentul poate trage la răspundere întreg Executivul, în frunte cu primul-ministru.

Atît liberalii, cît şi democraţii au precizat că, dacă negocierile cu PRM nu vor da rezultate, în locul unei moţiuni de cenzură, PNL şi PD vor depune luni, la Parlament, o moţiune simplă. Alianţa pierde prin acest gest posibilitatea de a-l trage la răspundere pe premierul Adrian Năstase, în faţa Parlamentului, însă reuşeşte să blocheze acumularea de capital electoral de către Partidul România Mare.

La rîndul său, partidul de guvernămînt s-a bucurat de neîn-ţelegerile dintre partidele de opoziţie, care îi convin de minune. Mai mult, liderii PSD au insinuat că problema moţiunii a demonstrat eşecul unei eventuale guvernări PNL-PD-PRM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb