Procesul primarului Aradului, Gheorghe Falcă, a fost suspendat

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Politică / 11 ianuarie 2008

Procesul primarului Aradului, Gheorghe Falcă, a fost suspendat

Procesul în care DNA l-a trimis în judecată pe primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, pentru fapte de corupţie, a fost suspendat, ieri, după ce instanţa a considerat admisibile excepţiile de neconstituţionalitate invocate de avocatul inculpatului.

Potrivit avocatului Gheorghiţă Mateuţ, cel care îl reprezintă în instanţă pe Gheorghe Falcă, a fost sesizată Curtea Constituţională. "În funcţie de decizia Curţii Constituţionale procedurile îşi vor urma cursul. Procesul se va relua oricum", a declarat Gheorghiţă Mateuţ. Acesta a mai precizat că magistraţii Curţii Constituţionale vor trebui să ia în considerare probele de la dosar care au fost obţinute ilegal. "Sunt destule probe obţinute în mod ilegal, în special înscrisuri şi declaraţii ale martorilor", a declarat Mateuţ.

Avocatul a precizat că excepţiile de neconstituţionalitate invocate sunt multiple iar una dintre ele priveşte un text care nu prevede pedeapsă. "Neexistând pedeapsă nu se poate hotărî condamnarea şi este inadmisibil ca pedeapsa să fie prevăzută într-un alt text. Am atacat şi texte procedurale care pun în mare dificultate realizarea principiului dreptului la un proces echitabil. Nu este admisibil ca verificarea rechizitoriului întocmit de procurorul care efectuează urmărirea penală să se efectueze de procurorul ierarhic şi, de asemenea, nu este admisibil ca sesizarea instanţei să se efectueze de procurorul ierarhic, adică de un alt procuror decât cel care efectuează urmărirea penală, care trebuie să fie independent şi imparţial", a mai menţionat Mateuţ.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, anul trecut, în luna octombrie, trimiterea în judecată a lui Gheorghe Falcă, pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave. În acest caz au mai fost trimişi în judecată Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, Radu Vasil, director la aceaşi societate, pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat că în cursul lunii martie 2005, în calitate de primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă a primit de la Demeter Francisc şi Vasil Radu un imobil mai valoros cu 111.550 euro decât apartamentul dat la schimb. Potrivit procurorilor, această tranzacţie s-a efectuat pentru ca, în schimb, Gheorghe Falcă să-i favorizeze pe cei doi mituitori în obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad, situat în centrul oraşului.

Avocatul lui Falcă a mai precizat că deliberarea Curţii Consituţionale poate dura şi până la şase luni, ceea ce i-ar permite primarului să mai candideze pentru încă un mandat în fruntea oraşului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Orice s-ar zice Falca este un pri mar bun.Dac am scutura pe oricine din Partide sau Primarie nu cxred ca ar fi unul inocent ,dar Falca a fost in viziunea celor care le pare rau ca vor pierde putere.Rusine celor care sint mai corupti ca nimeni altii si tot ei vorbesc.D

    Ce sa spun...mai vrea sa candideze pentru primar dupa toate astea?...treaba lui. Dar sa se gandeasca ca aradenii nu vor fi indiferenti la ceea ce se spune despre Falca. Cat despre ceea ce a facut, a daramat ce au construit altii chiar inainte de mandatul lui Popa. Rusinica pentru IMAR si alte cladiri care au fost distruse si pentru locurile de munca pierdute de altii. MALL-urile nu ne impresioneaza ca nu sunt salarii pentru asa ceva. Imaginea vi-ati facuto dv d-le primar pe banii nostri si nu noi. Dar ce conteaza daca nu imaginea?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb