Procesul primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, se reia în luna septembrie

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2008

Procesul în care este judecat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va continua, în luna septembrie, la Tribunalul Arad după ce judecătorii Curţii Constituţionale au res-pins excepţiile de neconstituţionalitate invocate de avocatul apărării.

Astfel, dosarul 4015/108/2007 (7267/2007) s-a întors la Tribunalul Arad, şi va fi judecat în data de 25 septembrie. Până acum, în dosarul cunoscut sub denumirea "Fabrica de zahăr" au avut loc patru înfăţişări. În dosar mai sunt inclupaţi cei doi patroni ai firmei Elecon şi un funcţionar public din Primărie, în timp ce Municipiul Arad este partea vătămată.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost trimis în judecată în octombrie 2007, pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial.

Potrivit procurorilor, Falcă ar fi primit de la compania Elecon un imobil mult mai valoros decât cel dat la schimb. Tranzacţia s-ar fi făcut în schimbul a unui teren pe care Falcă urma să-l ofere firmei, la un preţ subevaluat. Procurorii au mai trimis în judecată în acest caz pe Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, Radu Vasil, director la aceeaşi societate, pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat că, în cursul lunii martie 2005, în calitate de primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă a primit de la Demeter Francisc şi Vasil Radu un imobil cu 111.550 euro mai valoros decât apartamentul dat la schimb.

Potrivit procurorilor, aceas-tă tranzacţie s-a efectuat pentru ca, în schimb, Gheorghe Falcă să-i favorizeze pe cei doi posibili mituitori în obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad, situat în centrul oraşului, pe care a funcţionat fosta fabrică de zahăr.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca este vinovat sa fie sanctionat ,daca nu, sa fie lasat sa si faca treaba de primar

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb