Procesul retrocedării "Rulmentul" - suspendat pentru un an

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 septembrie 2010

Cetăţeanul german Hans Eissenberger nu a îndeplinit cerinţele instanţei, motiv pentru care Tribunalul Braşov a amânat judecarea cauzei. Între timp, lichidatorii pregătesc o nouă strategie pentru finalizarea procesului de lichidare a fostei societăţi de rulmenţi din Braşov

Tribunalul Braşov a amânat cu un an judecarea cauzei prin care cetăţeanul german Hans Eissenberger solicita retrocedarea societăţii Rulmentul SA, după ce acesta nu a îndeplinit solicitările instanţei.

Dragoş Moldoveanu, lichidator în cadrul companiei RVA Insolvency Specialists, care formează consorţiul de lichidatori ai companiei Rulmentul SA alături de Casa de Insolvenţă Transilvania, ne-a declarat, ieri, că "interesul nostru era ca acest proces să se judece", dar acum "suntem nevoiţi să gândim o altă strategie pentru a finaliza proiectul lichidării companiei braşovene".

Compania Sigur Imob SRL Braşov, reprezentată la licitaţie de "consultantul" Ede Ederly, a cumpărat în luna februarie două pachete de bunuri imobile ale companiei Rulmentul. În pachetul de 2,6 milioane de euro intră mai multe imobile întinse pe o suprafaţă de opt hectare - Laborator - Staţie de epurare, Hala Mecanic şef, Spaţiu verde, Pavilion administrativ, Construcţii metalice, Parc Auto-magazie centrală, Staţie Hidrofoare, Drum I, Drum II. Preţul pachetului a fost redus succesiv, cu câte 25%, de la valoarea iniţială, de 5,32 de milioane de euro. Tot firma Sigur Imob SRL Braşov şi-a adjudecat şi licitaţia pentru sistemul energetic, contra a circa 400.000 de euro.

Activele rămase după valorificarea lotului de opt hectare (adică 36 de hectare din totalul de 44) şi a tuturor utilajelor au fost date în plată către creditorii rămaşi, cei mai importanţi fiind AVAS şi ANAF, în contul creanţelor deţinute de aceştia.

Moldoveanu spune că s-a suspendat plata sumei respective până la rezolvarea situaţiei. De asemenea, procedura dării în plată a restului activelor companiei Rulmentul este, de asemenea, blocată, având în vedere că cetăţeanul german a solicitat întreaga platformă industrială de la marginea Braşovului. "Aici suntem destul de avansaţi şi sperăm ca într-o lună - două să finalizăm darea în plată, după ce vom aplica o nouă strategie de rezolvare a situaţiei cu cetăţeanul german", a mai spus Moldoveanu.

"Consultantul" Ede Erdely intenţiona să construiască pe activele achiziţionate o mică fabrică de rulmenţi radianţi cu 350 de muncitori, majoritatea provenind de la fosta companie Rulmentul.

Primăria Braşov doreşte să dezvolte un parc tehnico-ştiinţific

Primăria Braşov intenţionează să dezvolte pe platforma Rulmentul SA, împreună cu Universitatea Transilvania Braşov şi cu Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, un parc tehnico-ştiinţific. Investiţia pentru prima fază a proiectului, care va fi cofinanţată din fonduri europene, este evaluată la 20 de milioane de euro, proiectul putând fi mai apoi extins în mai mulţi paşi. Primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat în urmă cu două luni că proiectul ar putea fi conturat într-o perioadă de un an şi jumătate - doi ani.

Primarul a mai arătat că varianta construirii parcului pe terenul de la Rulmentul este una viabilă, având în vedere că acesta nu a putut fi valorificat de către lichidatorii companiei. Planul Primăriei prevede că imobilele existente vor fi modernizate, eficientizate sau dezactivate, iar proiectul va include şi construcţia unor unităţi noi, pe componentele specifice ale programului. Totuşi, Scripcaru a exclus orice componentă imobiliară, unul dintre motive fiind locaţia improprie a terenului.

AVAS a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern privind transmiterea fără plată a unor imobile din Braşov din administrarea proprie în domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Local Braşov. Scopul acestei măsuri, susţin cei de la AVAS, îl constituie sprijinirea activităţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară - Agenţia Metropolitană de Dezvoltare Durabilă Braşov, în scopul asigurării spaţiilor de birouri şi funcţionale. "Principalul obiectiv al Polului de Creştere Economică Braşov îl constituie dezvoltarea infrastructurii de sprijin al mediului de afaceri şi a infrastructurii de cercetare-inovare", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb