Procuratura germană investighează transferurile bancare ale ex-directorului "Volkswagen"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2018

Procurorii germani au anunţat, săptămâna aceasta, că investighează dacă fostul director executiv al "Volkswagen" AG (VW), Martin Winterkorn, şi-a mutat o parte din activele sale în afara Germaniei, în urma anchetei privind rolul său în manipularea testelor antipoluare, anunţă Reuters.

Winterkorn conducea grupul VW în septembrie 2015, când autorităţile de reglementare din Statele Unite au descoperit că producătorul auto manipula testele şi a demisionat la doar câteva zile după izbucnirea scandalului. Procurorii din Germania şi din Statele Unite investighează în prezent dacă directorii "Volkswagen" ştiau de situaţie şi dacă ar fi putut împiedica cele întâmplate.

"Circumstanţele legate de posibilele transferuri ale averii pot juca un rol în anchetă, respectiv pot clarifica dacă învinuitul Winterkorn ştia despre manipulările de emisii ale motoarelor Diesel şi ar fi putut reacţiona într-un fel", conform unei declaraţii a Procuraturii din oraşul german Braunschweig.

Felix Dörr, avocat care îl reprezintă pe Winterkorn, nu a răspuns cererilor Reuters de a comenta cele spuse de procurori. Anterior, Winterkorn a negat că ar fi avut cunoştinţe avansate despre frauda privind emisiile sau că nu şi-ar fi îndeplinit obligaţia de a informa investitorii în timp util.

Potrivit Bild am Sonntag, ex-oficialul VW a efectuat transferuri în valoare de 7 milioane de euro în 31 ianuarie 2017 de la o bancă din Nurnberg (Bavaria) către un birou de auditori din Munchen. Aproximativ 3,4 milioane de euro au ajuns la Bank Vontobel din Elveţia, mai scrie publicaţia.

Procuratura din Braunschweig a declarat că nu îl investighează pe Winterkorn pentru evaziune fiscală, dar a transmis unele constatări către autorităţile fiscale.

Bank Vontobel a informat, luni, că respectă toate legile şi regulamentele, şi nu comentează în privinţa clienţilor individuali sau a conturilor individuale. Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare elveţiene a refuzat, de asemenea, să comenteze.

Procurorii investighează dacă Winterkorn nu a încercat să transfere bani într-un loc sigur înainte de o eventuală urmărire penală, potrivit Bild am Sonntag.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb