Procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, trimis în judecată de DNA

F.A.
Anticorupţie / 16 decembrie 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, Iacob Niculăiţă, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (două acte materiale).

Potrivit unui comunicat de presă, s-a dispus trimiterea, în judecată, în stare de libertate, şi a lui Constantin Muşat, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale).

Procurorii DNA susţin că în cursul lunii noiembrie 2012, Niculăiţă Iacob a pretins de la un denunţător suma de 5.000 euro, lăsându-l să creadă că, prin calitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, va influenţa un alt procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt care efectua cercetări faţă de denunţător pentru săvârşirea unei infracţiuni grave, astfel încât acest din urmă magistrat să nu dispună trimiterea în judecată a denunţătorului. În schimbul promisiunii intervenţiei pe lângă procurorul de caz, inculpatul a primit de la denunţător, în cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 lei (1.500 euro şi 15.750 lei), prin intermediul inculpatului Muşat Constantin.

"În cursul lunii octombrie 2013, inculpatul Niculăiţă Iacob a mai pretins de la acelaşi denunţător, prin intermediul lui Muşat Constantin suma de 6.000 euro, prevalându-se de o relaţie apropiată cu procurorul de şedinţă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urmă să accepte administrarea unor probe în cursul cercetării judecătoreşti, din care să rezulte o altă stare de fapt decât cea prezentată prin rechizitoriu, astfel încât rezultatul procesului să fie aplicarea unei pedepse cu suspendare faţă de denunţător", se mai arată în comunicat.

DNA aminteşte că, în cursul zilei de 10 noiembrie 2013, inculpatul Niculăiţă Iacob a primit suma de 6.000 euro de la denunţător, situaţie în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 11 noiembrie 2013, la cererea procurorilor anticorupţie, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, a inculpatului Niculăiţă Iacob.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. şi de sprijinul de specialitate al SRI.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb