Procurorii DNA nu cer prelungirea arestului pentru Elena Udrea în dosarul "Microsoft"

E.D.
Anticorupţie / 20 martie 2015

Actualizare 14:44 ÎCCJ discută luni prelungirea arestului preventiv pentru Udrea şi Obreja în dosarul "Gala Bute"

Procurorii DNA au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea şi a lui Rudel Obreja, în dosarul Gala Bute, cerere care va fi judecată luni, 23 martie.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, judecătorii vor dezbate şi cererea DNA de prelungire a măsurilor preventive în cazul celorlalţi inculpaţi din dosar: Tudor Breazu, Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia şi Cornel Resmeriţă.

---

Procurorii DNA au hotărât să nu mai ceară prelungirea arestării Elenei Udrea în dosarul Microsoft, în care aceasta are un mandat de arestare la domiciliu pe punctul de a expira, transmis surse din presă.

Elena Udrea va rămâne, însă, în arestul Poliţiei Capitalei, deoarece pe numele ei este un mandat de arestare preventivă în dosarul Gala Bute.

În dosarul Microsoft, Elena Udrea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea); trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro); şi spălare de bani.

Totodată, ieri, Udrea a fost confruntată, aproape opt ore, cu denunţătorii săi din dosarul "Gala Bute. Udrea a reuşit, conform avocaţilor săi, să demonteze toate acuzaţiile. Cea mai importantă reuşită a Elenei Udrea este că ar fi demonstrat că presupusa mită de 900.000 de euro nu îi era destinată, iar mituitorii nu ştiau ce se află în geantă.

"S-au demontat toate acuzaţiile aduse de procurori. Despre acuzaţiile de luare de mită, denunţătorii nu au ştiut să spună când au dat mita, cum arăta geanta, în ce perioadă a zilei. Ei nu au deschis geanta, nici Elena Udrea.

A fost o întâlnire decentă. Udrea a spus că nu a cerut niciodată să se facă plăţi pentru PDL. Gărdean a spus că geanta nu era pentru Udrea, ci pentru Nastasia. El a zis că nici nu a ştiut că geanta cu bani a ajuns la Elena Udrea.

Noi am fost curioşi când s-a întâlnit Anastasia cu Gărdean şi a spus că nu şi-a amintit, nici în ce perioadă a zilei, nici cum arăta geanta, nici ce avea în ea. Ana Maria Topoliceanu a infirmat teza că la Predeal s-ar fi plătit din banii domnului Breazu, obţinuţi ilicit, ci că Breazu a plătit cu cardul, iar Udrea a plătit cash a doua zi.

Lungu a spus clar că Udrea nu i-a cerut să facă plăţi pentru ea sau pentru PDL", a spus Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb