Producţia Mechel Târgovişte rămâne oprită şi în februarie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 6 februarie 2013

Producţia combinatului Mechel Târgovişte, blocată la sfârşitul lunii noiembrie 2012, va rămâne oprită şi în februarie, angajaţii unităţii fiind în şomaj tehnic de mai mult de două luni.

Preşedintele Sindicatului Metalurgistul de la Mechel Târgovişte, Gabriel Banu, a declarat, citat de Mediafax, că la şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Dâmboviţa i-a cerut prefectului de Dâmboviţa, Victor Sanda, să discute cu conducerea combinatului, întrucât salariaţii nu ştiu dacă va mai fi repornită activitatea de la Mechel.

Domnia sa susţine: "Angajaţii combinatului sunt în şomaj tehnic din luna decembrie a anului trecut. La acest moment, consider că cea mai gravă problemă a judeţului este situaţia de incertitudine de la Mechel. La sfârşitul lunii noiembrie 2012 activitatea în combinat s-a oprit. La acel moment ni s-a spus că va fi reluată în 10 ianuarie. S-a tot amânat, iar pe 31 ianuarie s-a dat o dispoziţie prin care activitatea pe parcursul lunii februarie va fi total oprită. Vă daţi seama care este impactul social, că aproximativ 2.000 de salariaţi de pe platforma Mechel, vorbesc aici de Mechel Târgovişte, cât şi de Mechel Service şi Mechel Reparaţii să stea acasă trei luni cu cinci, şase sute de lei pe lună, plătind facturile pe timp de iarnă".

Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, cu peste 10.000 de salariaţi în 1990 şi aproximativ 2.000 de angajaţi în prezent, a fost preluat în 2002 de firma elveţiană Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

Mechel este activ în minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică, iar în România controlează companiile Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. lucrez de 24 de ani la combinat si nu ma gandeam sa opreasca acest colos.usl-istii nu-i intereseaza de noi ,am ajuns la limita,nu ne mai putem plati facturile si ratele,nu putem trimite copii la liceu ,nu avem bani de abonamente,sa le fie rusine politicienilor ca nu se implica sau vazut votati si nu -i mai intereseaza de noi cei care chiar mai produceam ceva in tara asta.sa le fie rusine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb