Profitul brut al "ING Asigurări de Viaţă" a scăzut cu 48%

MĂLINA BULAI
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 august 2011

Cornelia Coman: Publicul este mai responsabil şi mai interesat de planificarea viitorului financiar

ING Asigurări de Viaţă a obţinut un profit brut de 15,1 milioane lei, în primul semestru din 2011, comparativ cu 28,4 milioane lei, în aceeaşi perioadă a anului precedent, în scădere cu 48,83%, potrivit unui comunicat de presă.

Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă, a declarat: "Prima jumătate a anului 2011 se încheie cu semnale îmbucurătoare legate de încrederea în viitor a populaţiei, indicele care măsoară acest lucru înregistrand o valoare mai mare cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui studiu recent. În plus, cercetările noastre indică un public mai res-ponsabil şi mai interesat de planificarea viitorului financiar. În aceste condiţii, ne aşteptăm ca, pe măsură ce situaţia economică se va îmbunătăţi, asigurările de viaţă să capete o pondere mai importantă în planurile pentru protecţia financiară a familiei şi economisirea pentru diverse obiective ca suplimentarea venitului la pensionare sau asigurarea viitorului copiilor. Acest proces este însă unul de durată, iar pentru accelerarea sa este nevoie de eforturi comune de educare din partea tuturor jucătorilor şi autorităţilor din aceas-tă piaţă".

ING Asigurări de Viaţă a încheiat primul semestru al anului 2011 cu un volum de prime brute subscrise de 272,7 milioane lei, nivel relativ similar celui înregistrat în prima jumătate din 2010. În totalul poliţelor subscrise de ING în trimestrul doi 2011, asigurările de tip tradiţional deţin o pondere de 65%, (în creştere cu 10% faţă de trimestrul doi 2010).

Cotă de 39% din piaţa pensiilor private obligatorii

Pe segmentul de pensii obligatorii (Pilonul II), activele nete ale fondului administrat de ING Pensii s-au ridicat la 2,1 miliarde lei la sfârşitul primului semestru din 2011, în creştere cu 58% faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul aceleiaşi perioade din 2010. Astfel, cota de piaţă a ING Pensii la sfârşitul lunii iunie era de circa 39% din piaţa pensiilor private obligatorii.

Marius Popescu, director general al ING Pensii, a declarat: "Remarcăm în această perioadă o serie de semnale pozitive, care ne determină să fim optimişti cu privire la evoluţia pieţei de pensii private şi în continuare, în pofida condiţiilor economice volatile. Astfel, contribuţiile virate în Pilonul II au crescut constant de la începutul anului, iar gradul efectiv de colectare a reînceput să se îmbunătăţească." Domnul Popescu este de părere că, în acelaşi timp, există încă necesitatea dezvoltării pieţei de capital locale, prin reprezentarea mai multor sectoare de activitate şi prin creşterea lichidităţii sectoarelor deja existente: "Astfel, vom putea optimiza portofoliul participanţilor printr-o expunere mai consis-tentă pe economia românească, beneficiind în acest fel de potenţialul său de creştere".

95.264 de participanţi la fondurile de pensii facultative

Pe piaţa de pensii facultative (Pilonul III), peste 42% dintre clienţii care au încheiat o pensie facultativă în primul semestru al anului au ales unul dintre cele două fonduri din administrarea ING. Astfel, la finalul lunii iunie ING însuma 95.264 de participanţi, reprezentând o creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 176,4 milioane lei la sfârşitul semestrului întâi din 2011, în creştere cu 53% faţă de acelaşi interval din 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb