Profitul KazMunaiGas Exploration and Production a scăzut ca urmare a scăderii preţului petrolului

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 septembrie 2009

KazMunaiGas Exploration and Production, subsidiara care se ocupă de explorarea şi producţia de petrol în cadrul grupului petrolier de stat KazMunaiGas, a anunţat, vineri, o scădere de 13 procente, în ritm anual, a profitul net în prima jumătate a lui 2009 ca urmare a scăderii preţului barilului de petrol, informează Reuters.

În perioada ianuarie-iunie 2009, KazMunaiGas Exploration and Production a realizat un profit net de 128,8 miliarde tenge (aproximativ 890 milioane de dolari), faţă de 147,5 miliarde tenge în perioada similară a anului trecut. "Scăderea profitului net a fost cauzată, în principal, de scăderea veniturilor ca urmare a scăderii preţului petrolului", a informat compania într-un comunicat.

De asemenea, profitul operaţional al KazMunaiGas Exploration and Production a scăzut cu 74 de procente în ritm anual până la 57 miliarde tenge (394 milioane dolari). Compania a anunţat că a constituit un provizion de 9,3 miliarde tenge (62 milioane dolari) pentru a acoperi o serie de taxe, în urma unui audit al Ministerului de Finanţe.

În trimestrul al doilea al acestui an, KMG EP a realizat un profit net de 20,8 miliarde tenge, faţă de 84,1 miliarde tenge în trimestrul doi al anului trecut. Profitul operaţional realizat în trimestrul doi, 37 miliarde tenge (245 milioane dolari), s-a situat sub estimările analiştilor chiar dacă veniturile au fost în linie cu prognozele.

Firma rusă de brokeraj Metropol prognoza că în trimestrul al doilea KMG EP a realizat un profit operaţional de 345 milioane de dolari. Pentru perioada următoare Metropol susţine că principala chestiune va consta în planurile Kazahstanului de a reintroduce o taxă pentru exporturile de petrol.

În ultimul an preţul petrolului a scăzut semnificativ, ceea ce a afectat veniturile realizate de toţi marii producători mondiali de ţiţei. Grupul petrolier de stat KazMunaiGas este acţionarul majoritar la KazMunaiGas Exploration Production. De asemenea KazMunaiGas controlează în totalitate grupul Rompetrol

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb