Profitul net al KMG a crescut de şase ori la 77,2 milioane dolari

A.C.
Companii / 6 noiembrie 2017

Profitul net al KMG a crescut de şase ori la 77,2 milioane dolari

Grupul KMG International (KMGI) a înregistrat în primele 9 luni ale anului un profit net de 77,2 milioane de dolari, în creştere de la 12,3 milioane de dolari în perioada ianuarie - septembrie 2016, pe fondul unei majorări cu peste 28% a cifrei brute de afaceri până la un nivel de 6,4 miliarde dolari, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, în perioada de referinţă, KMGI a consemnat un profit operaţional (EBITDA) de 180 milioane de dolari, în creştere cu 24% faţă de rezultatul consemnat în perioada similară din 2016. Anul trecut, EBITDA obţinut de KMG International s-a ridicat la aproximativ 204 milioane de dolari.

Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International a menţionat: "Astăzi vorbim cu încredere despre faptul că KMG International este un grup de companii, care creşte stabil de la an la an, indicatorii financiari şi operaţionali atinşi fiind peste rezultatele estimate şi reprezentând noi recorduri istorice. În ultimii 5 ani, pe fondul programului de transformare a business-ului la scară largă, am modernizat unităţile de producţie, am reconfigurat şi extins reţeaua de benzinării, dar am îmbunătăţit şi întregul model de management al business-ului, aducând Grupul la un nou nivel de calitate şi performanţă".

Pe fondul unei opriri planificate în luna mai a rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, unităţile de producţie au înregistrat o cantitate de peste 4,2 milioane tone de materie primă procesată în primele nouă luni ale anului (+2%). În perioada iunie - septembrie, rafinăria Petromidia a prelucrat în medie circa 15.150 tone/zi de ţiţei, informează sursa.

Din datele preliminare, rafinăria Petromidia a procesat în luna octombrie o cantitate zilnică de circa 18.000 tone de materie primă, cel mai înalt nivel atins de aceasta în istoria sa de 41 de ani. Totodată, rafinăria Vega Ploieşti şi divizia de petrochimie au atins în octombrie un volum total de materii prime procesate de 60.000 de tone, fiind recorduri istorice pentru cele două unităţi de producţie.

Pentru acest an, Rompetrol Rafinare şi-a propus să proceseze un volum de circa 5,6 milioane tone materie primă, în creştere cu 4,5% faţă de nivelul istoric obţinut în 2016. În acelaşi timp, compania şi-a propus să comercializeze circa 5,3 milioane tone produse petroliere, din care circa 83% carburanţi auto (benzine - 1,4 milioane tone, motorine - 2,76 milioane tone, gaz petrolier lichefiat - 241.000 tone). Compania este deţinută în principal de KMG International (54,63% direct şi indirect) şi statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).

În ceea ce priveşte segmentul de retail al Grupului, acesta a înregistrat în primele nouă luni ale anului un volum record de circa 2,1 milioane de tone de carburanţi (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, Moldova, Bulgaria şi Georgia, în creştere cu peste 10% faţă de indicatorul consemnat în perioada ianuarie - septembrie 2016. Anul trecut, nivelul total atins de Grup a fost de 2,9 milioane tone, cu 15% mai mult decât cel din 2015.

În primele nouă luni ale anului, nivelul total al carburanţilor comercializaţi în România prin canalele de distribuţie (retail, whosale) s-a majorat cu circa 12%, până la circa 1,8 milioane tone. Rompetrol Downstream a consemnat o îmbunătăţire de 10% a vânzărilor prin reţeaua sa de distribuţie retail şi de peste 6% prin canalul de whosale.

Potrivit sursei citate, din datele preliminare, vânzările totale de carburanţi în perioada ianuarie - octombrie au atins un nivel record, de circa 2,7 milioane tone, cu peste 11% faţă de volumul comercializat în perioada similară din 2016. În cele 10 luni ale anului, Rompetrol Downstream a înregistrat o creştere a volumelor de 7%, iar subsidiarele din Bulgaria, Moldova şi Georgia de 12%.

"Această evoluţie a fost susţinută de continuarea programelor de extindere a reţelei de distribuţie carburanţi, finalizarea programului de rebranding al staţiilor Rompetrol, dar şi consolidarea brandurilor Hei şi Fill&Go", precizează compania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Datele prezentate nu fac altceva decât să confirme investițiile KMGI la Vega și Petromidia.

    Sunt mândru de Rompetrol. Brandul a renăscut după preluarea pachetului majoritar de către kazahi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb