Profitul net la nouă luni al tbi bank depăşeşte deja profitul pe întregul an 2021

G.D.
Bănci-Asigurări / 15 decembrie 2022

Petr Baron, CEO tbi

Petr Baron, CEO tbi

Mediul de business din ultimii ani a venit cu numeroase provocări pentru multe companii din întreaga lume. Succesul nu a fost niciodată mai greu de obţinut, fiind nevoie de un management agil, echipe cât mai implicate şi o atenţie sporită acordată clienţilor, conform unui comunicat remis redacţiei. Combinând toate aceste elemente, tbi bank continuă să înregistreze record după record.

Potrivit sursei citate, rezultatele financiare consolidate neauditate ale tbi bank pentru primele nouă luni ale anului 2022 arată un profit net record, de 30,2 milioane de euro - cu 33% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2021 şi deja mai mare în comparaţie cu cele 27,5 milioane de euro obţinute pe parcursul întregului an precedent.

tbi a continuat să încheie acorduri cu noi parteneri şi este acum prezentă în aproape 20.000 de locaţii comerciale pe pieţele sale principale de operare -, România, Grecia si Bulgaria. Ca urmare, în primele nouă luni ale anului 2022, tbi bank a gestionat aproape 850.000 de cereri de împrumut în România, Grecia, Bulgaria şi a acordat aproape 400.000 de credite în valoare de 520 de milioane de euro - o creştere de 36% faţă de anul precedent.

În plus, activele totale ale băncii au ajuns la 909 milioane de euro - marcând o creştere de 200 de milioane de euro pe parcursul anului, până în prezent (o creştere de 28% faţă de sfârşitul anului 2021), în timp ce portofoliul de credite a ajuns la 718 milioane de euro la sfârşitul lunii septembrie 2022 (cu o creştere de 32% faţă de sfârşitul anului 2021). De la începutul anului 2022, creşterea poate fi observată în fiecare linie de afaceri din România. Creditele cu destinaţie generală (creştere de 26% septembrie vs decembrie), creditele la puncte de vânzare (creştere de 31% septembrie vs decembrie) şi Business banking (creştere de 30% septembrie vs decembrie) au contribuit puternic la rezultatele tbi bank.

Pe baza acestei performanţe de business, veniturile băncii au crescut cu 29%, până la 115 milioane euro. Acest lucru a permis ca profitul operaţional pentru cele nouă luni ale anului 2022 să ajungă la 91,6 milioane euro, cu o creştere de 30% faţă de anul precedent. De asemenea, portofoliul de depozite al tbi bank a ajuns la 652 de milioane de euro la sfârşitul lunii septembrie 2022 - depăşind cu mult piaţa şi demonstrând o creştere solidă de 33% - în linie cu creşterea portofoliului de credite, subliniază sursa citată.

La sfârşitul perioadei analizate, banca avea o poziţie puternică atât din punct de vedere al lichidităţii, cât şi al capitalului - pe bază consolidată, rata de acoperire a lichidităţii (LCR) fiind de 521%, iar rata de adecvare a capitalului (CAR) - 17,1%. Operaţiunile tbi bank au beneficiat de pe urma disciplinei în ceea ce priveşte îmbunătăţirea eficienţei (48,6% raportul costuri/venituri) şi rentabilitatea portofoliului de lucru (ROWP) de 23,7%, ceea ce a permis ca rentabilitatea activelor (ROA) să ajungă la 5%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii să se situeze la 23%.

"Cifrele noastre record pentru cele nouă luni reflectă performanţa puternică a produselor şi serviciilor noastre, precum şi implicarea echipei. În această perioadă, ne-am extins şi mai mult reţeaua de parteneri, am lansat soluţiile alternative de plată în Grecia, unde avem parteneriate cu 1.500 de comercianţi şi am inclus noi verticale în România şi Bulgaria. Până la sfârşitul anului, ne vom concentra în principal pe furnizarea de soluţii digitale, care vor asigura un mai mare confort şi o mai bună experienţă pentru clienţii noştri", spune Petr Baron, CEO tbi, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb