Profitul UniCredit, afectat de problemele subsidiarei din Turcia

F.B.
Bănci-Asigurări / 8 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

UniCredit, cel mai mare grup bancar din Italia, a raportat un profit trimestrial mult sub estimările analiştilor, pe fondul incertitudinilor politice interne, a deprecierilor de active de la subsidiara sa din Turcia şi a provizioanelor constituite după o înţelegere cu Departamentul Justiţiei din SUA pentru acuzaţii de încălcare a sancţiunilor în urma afacerilor cu firme din Iran, transmit AP, MarketWatch, ANSA şi Reuters.

Astăzi, acţiunile UniCredit au scăzut cu 4% după publicarea rezultatelor financiare.

Totuşi, banca italiană şi-a menţinut ţinta de profit pe 2019 în urma reducerii costurilor, care vor compensa veniturile mai scăzute, dar a revizuit în scădere estimările privind capitalul de bază, din cauza deprecierii lirei turceşti şi a randamentelor mai ridicate pentru bondurile guvernamentale italiene. În 2019, UniCredit vrea să ajungă la un profit de 4,7 miliarde de euro şi să-şi scadă costurile cu 200 de milioane de euro

Disputa privind bugetul între Guvernul de la Roma şi Comisia Europeană a dus la o vânzare accelerată de active italiene şi a majorat costurile de finanţare ale Italiei. Capitalul băncilor italiene a fost afectat de aceste turbulenţe, deoarece acestea deţin portofolii de aproximativ 375 de miliarde de euro de obligaţiuni guvernamentale italiene.

Turbulenţele din Turcia şi deprecierea semnificativă a monedei naţionale au afectat sectorul bancar al ţării, extinzând problemele cu care se confruntă UniCredit.

Astăzi, UniCredit a informat că a înregistrat deprecieri de active de 846 de milioane de euro din cauza participaţiei indirecte de 41% deţinută la banca turcească Yapi Kredi. În acest an, acţiunile Yapi Kredi, a şasea mare bancă din Turcia, au scăzut cu 54%.

Dar Jean-Pierre Mustier, şeful grupului bancar italian, a afirmat că este în interesul acţionarilor ca UniCredit să-şi menţină investiţia în Turcia şi a dat asigurări că este pregătit să sprijine Yapi dacă va avea nevoie de o majorare de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb