PROGRAMUL "CORNUL ŞI LAPTELE": Consiliul Concurenţei a extins investigaţia privind trucarea unor licitaţii

Valentin Busuioc
Companii #Agro-alimentar / 12 februarie 2015

Consiliul Concurenţei (CC) a extins investigaţia privind posibila trucare a unor licitatii pentru atribuirea contractelor de "furnizare produse lactate pentru elevi şi preşcolari" (aşa-numitul program "Cornul şi Laptele"), fiind vizate Consiliile Judeţene (CJ) din Ialomiţa şi Dolj, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Printre firmele avute în vedere, se numără Albalact, Dorna Lactate şi Prodlacta, precum şi Simultan, Lactaprod, Bampan Impex, Deltalact, FarKas Trans, Dincudana şi Sole Mizo Romania. La ora actuală, investigaţia se referă la licitaţiile organizate de CJ Ialomiţa în anii 2010 şi 2011, CJ Dolj în 2010 şi CJ Giurgiu în acelaşi an, iar companiile suspectate sunt S.C. Dorna S.A., S.C. Albalact S.A., S.C. Simultan S.R.L., S.C. Lacta S.A. şi S.C. Deltalact S.A.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC, a declarat: "Avem indicii referitoare la alte 3 licitaţii publice organizate de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi Consiliul Judeţean Dolj in cadrul cărora au ofertat mai multe companii, iar în urma licitaţiei electronice fiecare a câştigat cel puţin un lot, comportament care pare a fi similar celui de la Giurgiu, creând astfel suspiciunea unor trucări de licitaţii prin împărţirea loturilor".

Documentele ridicate de inspectori se află în analiza echipei de investigaţie.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, firmele care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în programul de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale sancţiunilor, se mai arată în documentul CC.

"Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii şi practice concertate, care au ca obiect sau ca efect denaturarea concurenţei, în special cele care urmăresc participarea, în mod concertat, oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte", conchide comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb