PROGRAMUL DE COOPERARE ROMÂNIA-UNGARIA 2014-2020: A început campania de informare pentru primul apel de proiecte

Mirabela Vasile
Fonduri Europene / 28 august 2015

Programul Interreg V-A România-Ungaria a fost prezentat în cadrul a patru evenimente de informare, care au avut loc în perioada 25-28 august, în judeţele eligibile din Ungaria, la Szeged, Békéscsaba, Debrecen şi Nyíregyháza. Evenimentele de informare au fost organizate de Autoritatea de Management a Programului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi de Punctul de Informare din cadrul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO), transmite un comunicat de presă.

Participanţii au putut discuta despre strategia programului, axele prioritare şi obiectivele specifice, activităţile eligibile, alocarea financiară pentru fiecare axă şi calendarul estimat pentru lansarea primelor apeluri de proiecte. Fiecare întâlnire a inclus o sesiune de întrebări şi răspunsuri, cu exemple de bune practici şi prezentarea unui proiect de succes de către beneficiarul unui proiect finalizat. Împărtăşirea experienţelor din perioada de programare anterioară şi schimbul de informaţii au stimulat generarea de noi idei de proiect.

Acest tip de evenimente a fost organizat în prima săptămână a lunii august şi în judeţele eligibile din România, la Timişoara, Arad, Oradea, Satu Mare.

Programul Interreg V-A România-Ungaria va finanţa proiecte cu caracter transfrontalier şi strategic, care urmăresc valorificarea potenţialului comun al regiunii şi abordarea provocărilor comune. Bugetul programului este de 231.861.763 euro, din care 189.138.672 euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), repartizaţi pentru şase axe prioritare:

-Axa Prioritară 1: Protejarea în comun şi utilizarea eficientă a valorilor comune şi a resurselor (Cooperare în domeniul valorilor comune şi resurselor). Buget: 48.502.844 de euro.

- Axa Prioritară 2: Îmbunătăţirea mobilităţii transfrontaliere durabile şi eliminarea blocajelor (Cooperare în domeniul accesibilităţii). Buget: 34.995.589 de euro.

- Axa Prioritară 3: Îmbunătăţirea ocupării forţei de muncă şi promovarea mobilităţii forţei de muncă transfrontaliere (Cooperare în domeniul ocupării forţei de muncă). Buget: 55.070.771 de euro.

- Axa Prioritară 4: Îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire a sănătăţii (Cooperare în domeniul sănătăţii şi prevenţiei bolilor). Buget: 57.034.498 de euro.

- Axa Prioritară 5: Îmbunătăţirea prevenirii riscurilor şi gestionării dezastrelor (Cooperare în domeniul prevenirii riscurilor şi gestionării dezastrelor). Buget: 9.548.042 de euro.

- Axa Prioritară 6: Promovarea cooperării transfrontaliere între instituţii şi cetăţeni (Cooperarea instituţiilor şi comunităţilor). Buget total: 4.013.379 de euro.

Aria eligibilă este formată din 4 judeţe din România: Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş din România şi 4 judeţe din Ungaria: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád.

Calendarul indicativ de implementare: lansarea primului apel de proiecte este estimată pentru luna octombrie a acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb