Programul de granturi mici al Fondului Global de Mediu se retrage din ţara noastră

F.A.
Companii / 27 mai 2013

Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu (GEF SGP) şi-a încheiat activitatea în ţara noastră, după o perioadă de nouă ani în care a finanţat activităţi de protecţia mediului, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei şi întărirea capacităţii comunităţilor, arată un comunicat de presă.

Ceremonia de închidere a programului a avut loc sâmbătă în prezenţa oficialilor programului şi a 20 din cele peste 60 de organizaţii neguvernamentale din România care au beneficiat de fonduri, fiind găzduită de Administraţa Parcului Natural Vânători Neamţ.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului "Impactul Fondului Global de Mediu - Programul de Granturi Mici 2004 - 2013 în România", derulat de Asociaţia Alma-Ro.

"Într-o perioadă în care fondurile destinate proiectelor implementate de ONG-uri sunt tot mai reduse, granturile oferite de GEF SGP au fost ca o gură de oxigen. Au oferit acestor organizaţii posibilitatea să-şi materializeze ideile şi să-şi îndeplinească obiectivele, să câştige experienţă şi să se dezvolte ca organizaţie", a declarat Tania Mihu, coordonator naţional al programului.

În ţara noastră, GEF SGP a finanţat până în prezent 94 proiecte, cu o valoarea totală de peste 6 milioane de dolari, din care granturile au reprezentat jumătate, restul fiind cofinanţări din partea organizaţiilor aplicante şi a partenerilor.

Aplicanţii eligibili ai programului de granturi au fost organizaţiile neguvernamentale (ONG) şi organizaţii comunitare, în parteneriat cu autorităţi locale, sectorul public sau privat şi instituţii de învăţământ. Peste 100 de comunităţi (cu mai mult de 500.000 locuitori) au fost beneficiari direcţi ai proiectelor GEF SGP.

Printre tipurile de activităţi urmărite de finanţatori s-au numărat: campanii de informare, module educaţionale, proiecte demonstrative, evenimente de diseminare şi conştientizare prin care se urmăreşte implicarea activă a comunităţii, promovarea dezvoltării durabile şi obţinerea de beneficii globale de mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb