Proiectul care dă imunitate totală şi bani în plus şefilor de la ASF intră la vot final în Senat

A.B.
Macroeconomie / 22 februarie 2021

Proiectul care dă imunitate totală şi bani în plus şefilor de la ASF intră la vot final în Senat

Un proiect de lege care oferă şefilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) imunitate totală în faţa legii pentru deciziile luate intră la votul final din Senat astăzi, potrivit ordinii de zi. Proiectul, iniţiat de liberalul Florin Roman, prevede şi noi privilegii financiare pentru şefii ASF şi a trecut deja de Camera Deputaţilor, transmite g4media.ro.

Conducerea ASF, arbitrul pieţei asigurărilor şi al pieţei de capital, ar beneficia prin această lege de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazare, transport şi diurnă pentru membrii Consiliului care nu locuiesc în Bucureşti.

PNL şi PSD au votat aproape în unanimitate proiectul în plenul Camerei Deputaţilor în luna octombrie, în plină campanie electorală, în ciuda protestelor USR PLUS şi a unei părţi a societăţii civile, care a reclamat introducerea de noi privilegii pentru o categorie de demnitari.

Ramona Dinu, senator USR în precedentul legislativ, a criticat dur proiectul de lege, potrivit unui comunicat de presă: "Nici Florin Iordache nu ar fi avut curajul să propună o asemenea enormitate, respectiv imunitatea absolută pentru toţi membrii conducerii unei instituţii de control ce supraveghează ca întreaga piaţă a serviciilor financiare să funcţioneze corect, legal, conform principiilor economiei de piaţă".

Cele mai controversate propuneri din proiectul de lege:

Imunitate pentru şefii ASF: Membrii Consiliului A.S.F., precum şi personalul acesteia, însărcinat să exercite atributii de supraveghere şi control, nu răspund civil ori penal, după caz, dacă instantele judecătoreşti constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credintă şi fară neglijentă, a oricărui act ori fapt în legătură cu exercitarea, în conditiile legii, a atributiilor de supraveghere şi control.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa nu uităm niciodată: liberalii au fost în USL,deci sunt niște pesedisti mascați. Nesinceri! Se pare că USR e mai corect !

    1. una vorbesti, alta fumezi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb