Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente proiectul de lege privind pensiile aleşilor locali, informează Agerpres.
La momentul votului, grupul senatorial al PNL a anunţat că se retrage din sala de plen, transmite sursa citată.
Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".
Amendamentele admise în cadrul şedinţei de plen au fost formulate de senatorul PSD Ioan Deneş, în calitate de secretar al Comisiei pentru administraţie publică.
Un prim amendament aprobat de plenul Senatului la proiectul de act normativ privind pensiile aleşilor locali prevede modificarea articolului 32, indice 1, alineat (1), cu următorul cuprins: "primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare eşalonate, după caz, în anexele 5 şi 6, din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, sau al vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiaşi legi sau ale altor legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat".
Un alt amendament prevede că "indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean".
Un al treilea amendament formulat de senatorul Deneş şi votat în plen prevede că "primarii şi viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor judeţene care beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă (...) şi care au ocupat până la vârsta de pensionare şi alte funcţii pentru care este stabilită indemnizaţia pentru limită de vârstă prin alte acte normative au obligaţia să opteze pentru una dintre indemnizaţii".
De asemenea, printr-un alt amendament a fost modificat articolul 2 alineatul (1) al proiectului de lege, cu următorul cuprins: "de indemnizaţia pentru limită de vârstă prevăzută la articolul 32 indice 1, alineat 1, din Legea 393/2004 cu completarea adusă prin prezenta lege şi în aceleaşi condiţii, beneficiază şi primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii ai Consiliilor judeţene care au avut anterior intrării în vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean".
Senatul a fost Cameră decizională pe acest proiect de lege.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Vanat în data de 22.12.2015, 09:32)
O mare mizerie. Ce au facut bun pentru tara ca sa merite pensii speciale? Au vacanta mai mare ca a copiilor, avantaje si drepturi in abundenta si dupa toate astea s-au remarcat numai la capitolul infractiuni si urmariri penale. Sunt prea multi, prea incompetenti, prea nesimtiti si au prea multe avantaje. Nu trebuie sa aiba dreptul de a-si stabili drepturi pentru ca asta genereaza abuzuri, ca de pilda aceasta lege a pensiilor speciale!
2. Totul pare a fi un banchet fara sfirsit
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 22.12.2015, 11:01)
Toata mizeria asta este opera PSDului. Este incredibil cu nemernicul de Dragnea a patronat toata aceasta nesimtire: 300% la unii, 100% la altii, 80% la ceilati, 30%, 25, 10%, pensii speciale, privilegii etc, etc, etc... la fiecare aproape ceea ce a vrut, i9ar amiritilor cea mai ramas. Greu de pronosticat unde va duce toata aceasta destrabalare. Dupa toata acesta bataie de joc sper din inima ca PSDul sa aiba soarta PDLului.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2015, 13:36)
Cine imparte parte isi face.
Legea darii in plata poate sa stea.
4. speciali
(mesaj trimis de dan în data de 22.12.2015, 16:30)
traim intr o tara de speciali...unii mai speciali decat altii...votantii(specialii cu ajutoare sociale),au ,,produs,, aceasta anomalie.sa le fie cu noroc...ROMANIA SPECIALA a prosperat