PROTEJÂND ACTIVELE MINISTERULUI Sindicaliştii din Poliţie încep o afacere în turism

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 24 februarie 2011

Sindicaliştii din Poliţie încep o afacere în turism

Sindicaliştii din Poliţie au o nouă preocupare: afacerile în domeniul turismului.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), cea mai mare organizaţie sindicală de profil, a înfiinţat, în luna ianuarie, firma Eurosind SRL, societate care are ca principal obiect de activitate "hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare".

Firma are o durată de funcţionare nelimitată, iar capitatul social subscris este de 1.000 lei. "Eurosind" are nouă administratori, toţi membrii în conducerea SNPPC.

Marin Gruia, preşedintele SNPPC, ne-a explicat ce planuri are sindicatul cu "Eurosind": "Nu este neapărat o afacere. Noi am înfiinţat această societetate cu scopul de a lua în administrare o serie de active ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Este vorba de unele active care, la momentul actual, se află în conservare şi se deteriorează pe zi ce trece. Un exemplu în acest sens este motelul din localitatea argeşeană Brădet, care are circa 20 de camere. Acest imobil a fost renovat în perioada 2008-2009, dar acum se află în conservare şi, mai nou, nu mai este alimentat nici cu apă potabilă pentru că nu au mai fost bani".

Potrivit agenţiilor de turism, Brădet este cunoscut ca o destinaţie turistică atractivă, localizată într-una dintre cele mai pitoreşti zone ale judeţului, la poalele munţilor Făgăraş.

Marin Gruia susţine că, dacă Eurosind va reuşi să preia în administrare activele MAI, atunci de acestea vor beneficia toţi membrii de sindicat - peste 50.000 de angajaţi din Poliţie, din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi din Institutul Naţional de Evidenţă a Persoanei.

Preşedintele SNPPC a precizat: "Firma aceasta nu am făcut-o pentru noi, ci pentru membrii noştri de sindicat. Deocamdată însă lucrurile nu au decurs aşa cum ne-am fi dorit. Am discutat cu conducerea MAI şi ni s-a spus că nu ne pot da în administrare activele pe motiv că nu ar avea calea legală în acest sens. Ni s-a spus că pentru aceasta ar fi nevoie de o hotărâre de guvern pentru trecerea activelor din domeniul public, în domeniul privat al statului şi, ulterior, activele să fie scoase la licitaţie. Noi rămânem optimişti şi încrezători că vom reuşi în acest sens". Gruia ne-a mai spus că Eurosind ar putea să deruleze şi alt gen de operaţiuni, firma având mai multe domenii de activitate secundare.

Sindicaliştii din Poliţie s-au evidenţiat, în ultima vreme, prin celebrul protest din toamna trecută de la Palatul Cotroceni, la care au luat parte circa 5.000 de poliţişti.

În urma protestului de atunci, preşedintele Traian Băsescu a renunţat la escorta poliţiştilor, iar ministrul Administraţiei şi Internelor de la acea vreme, Vasile Blaga, şi-a prezentat demisia de onoare, în locul său fiind desemnat actualul ministru, Traian Igaş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb