PROTEST AL DEBITORILOR CU CREDITE ÎN VALUTĂ: "Mugur Isărescu, mai rău ca Ceauşescu"

Bănci-Asigurări / 8 februarie 2015



"Mugur Isărescu, mai rău ca Ceauşescu"


Urmăriţi în articol filmări de la protest

Actualizare 12:55

Debitorii cu credite în valută s-au strâns astăzi, în faţa Palatului Parlamentului, pentru un miting de protest, participanţii scandând "Mugur Isărescu, mai rău ca Ceauşescu", "Avocatul băncilor, Isărescu, dictator", "Nu le mai plătim", sau "Hoţii, cămătarii".

Participanţii vor o lege care să reglementeze conversia creditelor din valută în lei şi cer parlamentarilor să îi ajute, "că de aceea i-am pus la guvernare".

---

"Grupul clienţilor cu credite în CHF" organizează astăzi un miting de protest, în mai multe oraşe din ţară, prin care susţine solicitarea conversiei creditelor în valută (CHF, EUR, USD) în lei. Evenimentul a fost anunţat pe pagina de socializare Facebook.

Acesta urmează să aibă loc, simultan, în mai multe oraşe din ţară. În Bucureşti, protestul va avea loc între orele 12:00 - 15:00, în Piaţa Constituţiei. Evenimentul din Bucureşti, de pe Facebook, a strâns, până la închiderea ediţiei, peste 1000 de participanţi.

De asemenea, evenimentul a fost anunţat şi în alte oraşe din ţară, respectiv Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

Protestul a fost iniţiat pe Facebook, mesajul iniţiatorilor fiind: " Oameni buni, nu suntem puţini. Suntem mulţi! Şi nu suntem singuri!! Suntem din ce în ce mai aproape de o rezolvare. E vital să ieşiţi mâine (n.r. - azi) în stradă!!!! Ăsta e momentul nostru! Ăsta e momentul familiilor noastre. Au trecut 3 săptămâni în care grupul nostru a provocat reacţii - de la BNR, de la bănci şi de la politicieni. Noi, uniţi! Mâine (azi) trebuie să obţinem o lege!!!!! Trebuie să fim mulţi! E în puterea noastră. Ba nu, e în fapta noastră!! Vă aşteptăm la miting! Nu există scuze - nu poţi să vii, trimiţi un prieten! Banca nu o să te întrebe dacă poţi să îi dai casa!".

Organizatorii au lansat şi o petiţie online, intitulată "Denominarea în Lei a creditelor în valută străină (CHF, EUR, USD)", care a adunat până la ora transmiterii acestei ştiri 28.530 semnături.

Textul petiţiei este următorul:

"Noi, semnatarii petiţiei, susţinem demersul iniţiat marţi, 20 ianuarie 2015, de către «Grupul clienţilor cu credite în CHF» pentru denominarea în lei a creditelor în valută, la cursul de la dată semnării contractului + maximum 20%.

Marţi, 20 ianuarie 2015, «Grupul clienţilor cu credite în CHF» a înaintat o solicitare Guvernului, Camerei Deputaţilor şi Senatului prin care cerea dispunerea în regim de maximă urgenţă a unei iniţiative legislative care să soluţioneze situaţia gravă în care se găseşte o bună parte a clienţilor băncilor care au contractat credite în orice valută străină (CHF, EURO, USD).

Solicitarea, cu numerele de înregistrare 686 din 20.01.2015 (Guvernul României), 296 din 20.01.2015 (Camera Deputaţilor) şi 113/17 din 20.01.2015 (Senat), conţine şi o propunere de text legislativ care are la bază un Proiect Legislativ pe tema conversiei creditelor în franci elveţieni în lei, aparţinând unui grup numeros de parlamentari - 131 deputaţi şi senatori.

Acestei iniţiative i s-au adus mai multe modificări de către «Grupul clienţilor cu credite în CHF» şi asociaţiile de protecţie a consumatorilor din sectorul financiar (ACCBAR, AURSF, PARAKLETOS), printre care:

- Posibilitatea consumatorilor cu credite în valută străină (CHF, EURO, USD) de a opta pentru conversia creditelor din valută în lei, la cursul de la dată semnării contractului + o diferenţă de maximum 20%, indiferent de tipul de credit acordat (cu sau fără garanţie).

- Interzicerea solicitării şi aplicării oricăror altor comisioane, costuri şi garanţii suplimentare în procesul de conversie a creditelor.

- Interzicerea perceperii unei dobânzi anuale efective (DAE) mai mare în nouă monedă de creditare.

Conţinutul integral al Solicitării se regăseşte pe pagina de Facebook a «Grupului clienţilor cu credite în CHF», la secţiunea Fişiere (Files).

Iniţiatori: Cătălin Voivozeanu, Andreea Cristoforidis, Sorin Comănescu".



Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Au luat un imprumut trebuie sa-l dea inapoi.

    Ce vor, sa plateasca marea masa, sau bancile unde avem depozite si conturile ? 

    Politicienii sper sa nu fie comunisti.

    1. Tu ești ipocrit! Sau neinformat! Ceea ce a decis BCE recent ce crezi ca înseamnă? Vom plăti tot noi, poporul, pentru salvarea băncilor! Cu miliardele...

      Mr. Emil-ass, mergi si spala-te mai intai pe ochi, apoi comenteaza. NU a zis nimeni sa plateasca marea masa... habar nu ai pe ce lume traiesti. Oameni vor doar dreptate si mai putina sclavie din partea bancilor. Mergi la farmacie si cere pastile anti-prost...

      Nu trebuie decit sa se adopte mai repede legea falimentului si toti sa aplice. Gata cu bancile, dau faliment !

      Mai repede cu legea parlamentul coruptilor, se aude ?

      Ala de la SRI care citesti pe aici transmite raportul la parlament mai repede ! 

      Abia astept sa ma tavalesc de ras si sa iti spun ca esti lacom si prost. In loc sa ne arati cu degetul si sa ne faci milogi mai bine ai invata din prostia noastra, ne-ai asculta si poate ne-ai si intelege. Cand noinu vom mai putea plati nimic atumci banca va mocsora castigurile velor care depun si va mari comisioanele la celelalte imprumuturi. Eu atunci voi rade de voi pentru ca nu o sa mai am nimic de pierdut si ptr. ca va dovediti a fi mai prosti ca noi.

      Esti prost rau. Nimeni nu vrea din parizerul tau soios

      Nene se pare ca nu stii ca ai sa-ti pierzi locul de munca inainte de toate...

      In rest sanatate sa ai ca iti trebe. 

      Nu stiu daca esti un "postaci" platit sa invrajbeasca pe cei cu credite. Indiferent ce ai fi, esti cam slab..."de inger"(minte).Nu intelegi ca acesti oameni nu vor sa primeasca nimic de la unul ca tine! Nimic de la ceilalti, ci doar, sa faca bancile sa-i trateze ca egali in contractele de credit, indiferent de moneda. E ca si cum daca , presupunem, ca medicii ti-au aomorat - fara sa vrea, copilul, noua nu tebuie sa ne pese! Afi corect nu inseamna ca esti hot sau ipocrit. Ca tine.

    Ar spune domnul de la mustarie .insa in timp ce capitanul era scuipat pentru reducerea sallariilor finutzul vienez intona faptul ca nu a primit ajutor de stat pentru fetitza lui mioritica pe nume Becere iar cel mai credibil Roman ..in vino veritas ...facea pierduta in 2009 coliana RMO pentru scadente mai mari de 2 ani:-)

    SUPERB: haideti sa incercam sa fim impreuna

    Abia astept o banca in faliment. Sa vina fostul bancher -- recuperator sa-l angajez.

    Am incercat de 3 saptamani sa ii conving pe cei de la credit europe bank sa vina cu o solutie sa impartim riscul valutar al chf ului la 4.3 lei,dar am fost ignorata complet!este o minciuna sfruntata ce spun oficialii in frunte cu isarescu su ghetea ca bancile vin in ajutorul clientilor.nu vin,sunt de neclintit.situatia debitorilor este disperata,am vazut la miting mame cu copii in brate.trebuie sa ne luptam noi cu bancile pt ca nimeni nu ne ajuta.si nu vrem mila,nici banii altora,ci bancile sa isi asume din responsabilitate

    Este prima data cand credibilitatea lui isarescu se zdruncina. Lumea striga sus si tare ca isarescu si bnr sunt corupti moral si se cere demisia guvernatorului.este un inceput

    vrem stiri despre bursa.vrem stiri despre bursavrem stiri despre bursa.sa ies si eu ca vreau stiri despre bursa?

    1. Gicule esti in loja gresita, ia mai la stinga inca 10 metri si striga de acolo din ghereta militianului care pazeste pe escrocii din parlament

      mai nou pe acest site nu se mai scrie despre bursa absolut nimic.si se numeste ziarul bursa.acici s-au aciuiat tot dfelul de manipulatori si manipulati cersetori si acoperiti ca sa nu zic mai multe..schimbati va rog numele ziarului daca v-ati reprofilat

      Gicu esti idiot.

      Cel mai bun ziar e Bursa! 

      Este duminica, Gicule.

      Ce stiri despre bursa vrei?

      Ca e inchisa? 

      chiar daca s-ar da stiri despre bursa, daca stii ce este aia, nu ti-ar folosi la nimic. Banuiesc, 'ca nu banuiesti" - de ce! Asteapta!

    Toate bancile nu vor sa negocieze nimic iar cei care au rabdare putin vor vedea ce inseamna falimentul uneia sau mai multe in curind cind cele grecesti se vor duce in faliment.

    Rabdare compatrioti ca vine si rindul bancilor din Romania !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb