Protest anti-Iohannis, sâmbătă, în Piaţa Universităţii

Ioana Dogaru
Politică / 19 februarie 2016

Valul de nemulţumiri pe marginea poziţiilor recente ale preşedintelui României Klaus Iohannis se mută din mediul online în stradă.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 organizează un protest sub genericul "Nu eşti preşedintele nostru!", pentru a-i aminti şefului statului promisiunile făcute în campania electorală şi pe cele de la începutul mandatului, potrivit unui comunicat de presă al Platformei.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, ora 18:00, la Fântâna de la Piaţa Universităţii din Bucureşti, scrie în comunicat.

Acţiunea 2012 doreşte să îi reîmprospăteze memoria preşedintelui Klaus Iohannis, la un an şi trei luni de la numirea în funcţie, cu declaraţiile făcute în privinţa temei unirii României cu Republica Moldova, se precizează în comunicat.

"Nu vrem o Românie a lucrului minţit sau o Românie a lucrului tăcut, vrem o Românie reîntregită, în fruntea căreia să se afle un preşedinte care să îşi onoreze promisiunile făcute faţă de cei din Ţară, dar şi faţă de cele peste 3 milioane de români de peste Prut. Ieşim în stradă să îi cerem lui Klaus Iohannis să iasă din pasivitate", a declarat preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

"În timpul campaniei electorale din 2014, pe 7 noiembrie, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis, a afirmat că unirea României cu Republica Moldova e un lucru pe care numai Bucureştiul poate să îl ofere şi numai Chişinăul poate să îi accepte, iar dacă cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc unirea cu România, atunci nimeni nu îi poate opri. Pe 17 februarie 2016, în schimb, în cadrul unei dezbateri publice, preşedintele României a precizat despre Unire că ar fi, în acest moment, un demers neserios şi că Republica Moldova trebuie să adere la Uniunea Europeană mai întâi", se mai arată în comunicatul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce unire ?...20 % romani si restul rusofoni. Mata crezi ca asa se face unirea....bati din palme si gata...Nu vezi ce se petrece in Moldova ??/ Mai repede putem face sa-i aducem pe romani din Moldova in Romania ca si asa la noi scade natalitatea....Mai lasati populismele acestea deoarece de 26 de ani numai asa ceva aud..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb