Protest la "Arcelor Mittal Hunedoara"

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 octombrie 2007

Protest la "Arcelor Mittal Hunedoara"

Peste 120 de angajaţi ai secţiilor de oţelărie şi laminoare de la Arcelor Mittal Hunedoara au protes-tat spontan, ieri dimineaţă, la ieşirea din schimbul de noapte, motivând că autobuzele puse la dispoziţie pentru transport sunt foarte vechi şi le pun viaţa în pericol. Muncitorii au blocat două autobuze în staţie şi au cerut ca maşinile să fie verificate de Registrul Auto Român (RAR) şi de conducerea societăţii.

Preşedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidoş, a declarat că autobuzele sunt vechi de peste 25 de ani şi că pun în pericol viaţa salariaţilor. "Atunci când plouă, oamenii circulă cu umbrela deschisă în autobuz. Dacă nu plouă, în autobuz iese fum de la ţevile de eşapament. Duminică s-a rupt o parte din pardoseală, iar un geam a căzut", a spus liderul sindical. Potrivit acestuia, situaţia de la Arcelor Mittal Hunedoara durează de peste un an de zile.

Sosiţi la faţa locului, reprezentanţii RAR şi ai poliţiei au constatat că autobuzele aveau inspecţia tehnică periodică expirată de câteva luni. "Autobuzele sunt vechi de 25 de ani. Unul are inspecţia tehnică periodică expirată din luna iunie, iar altul din luna august", a afirmat Nicuşor Ionescu, reprezentantul RAR Hunedoara.

Protestul spontan al angajaţilor de la Arcelor Mittal Hunedoara s-a încheiat după două ore, după ce au fost trimise două autobuze noi pentru a prelua muncitorii. Protestul muncitorilor este prima mişcare de acest gen, după privatizarea fostului Combinat Siderurgic Hunedoara în 2002. La Arcelor Mittal Hunedoara lucrează acum peste 1.850 de angajaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb