Valoarea totală a împrumuturilor emise de Provident în 2014 în România şi Bulgaria a crescut cu 8% până la 132,7 milioane de euro, în timp ce veniturile au atins 93,4 milioane de euro, cu 19,3% mai mult comparativ cu 2013.
Potrivit unui comunicat al companiei, profitul operaţional brut consolidat al Provident în România şi Bulgaria, conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS, a fost de 6,1 milioane de euro (4,9 milioane de lire sterline). Până în prezent, compania a investit peste 257 de milioane de euro în România şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 45 de milioane de euro.
Filialele din România şi Bulgaria ale grupului britanic International Personal Finance (IPF), care operează sub brandul Provident, au depăşit pragul de 320.000 de clienţi activi în 2014, în creştere cu 5% comparativ cu nivelul raportat în decembrie 2013. IPF a lansat operaţiunile pe piaţa din Bulgaria la finalul anului 2013 folosind infrastructura şi resursele de management din România şi, de atunci, rezultatele celor două ţări sunt raportate cumulat.
"2014 a fost fără îndoială anul inovării pentru Provident Financial România. Am continuat să ne diversificăm oferta de produse pentru a răspunde aşteptărilor clienţilor noştri, păstrând în acelaşi timp elementul personal şi flexibil care ne deosebeşte de orice alt creditor. În acelaşi timp, 2014 a însemnat o abordare diferită în strategia noastră de comunicare, prin lansarea campaniei Providentiştii, şi o extindere a strategiei noastre de investiţie în comunitate, prin introducerea Burselor stART, programul de responsabilitate socială adresat copiilor talentaţi", a declarat Graham O'Mahoney, directorul financiar al Provident Financial România.
Grupul IPF a anunţat pentru 2014 o creştere cu 2,4% a numărului de clienţi, depăşind 2,6 milioane în cele 8 ţări unde este prezent. La începutul acestui an, ca parte a strategiei sale de diversificare a produselor de creditare şi a canalelor de distribuţie, IPF a achiziţionat compania de credite online MCB, care are peste 120.000 de clienţi în Letonia, Lituania, Estonia şi Australia. Totodată, în 2014 IPF a lansat în Polonia hapiloans, o companie de credite online care va fi integrată în MCB.
Valoarea împrumuturilor emise la nivel de grup a depăşit anul trecut pragul de 1 miliard de lire sterline (peste 1,2 miliarde de euro), în creştere cu 5% faţă de anul precedent, în timp ce veniturile IPF au fost de peste 783 de milioane de lire sterline (circa 971,2 milioane de euro), cu 12,7% mai mult decât în 2013. În ultimul an, IPF a investit 6,9 milioane de euro (5,6 milioane de lire sterline) în extinderea operaţiunilor din Bulgaria, unde are în prezent 9 puncte de lucru în cele mai importante oraşe din ţară şi aproximativ 12.000 de clienţi. Pentru 2015, investiţiile planificate pentru Bulgaria se ridică la 4,5 milioane de euro (3,5 milioane de lire sterline).