Provincia olandeză Utrecht se întoarce la combustibilii fosili

Călin Rechea
Internaţional / 26 aprilie

Călin Rechea

Riscul tot mai mare al prăbuşirii reţelei electrice a determinat autorităţile provinciei Utrecht din Ţările de Jos să revină la utilizarea pe scară largă a hidrocarburilor.

"Drumul către net-zero întâmpină câteva obstacole majore", scrie publicaţia online Brussels Signal, în condiţiile în care "ministrul olandez demisionar al climei, Rob Jetten, liderul partidului Democrats 66 (D66), împreună cu operatorii locali de reţea, au anunţat un set de măsuri pentru a combate supraîncărcarea reţelei electrice din provincia Utrecht".

Ştirea din Brussels Signal arată că Utrecht este prima dintre regiunile ţării unde se vor lua astfel de măsuri, deoarece se încearcă evitarea problemelor viitoare.

Decizia implică revenirea la utilizarea centralelor pe gaz, dar şi dezactivarea staţiilor de încărcare inteligente în timpul orelor de vârf.

În plus, promovarea pompelor de căldură complet electrice va fi înlocuită de promovarea pompelor de căldură hibride, care solicită mai puţin reţelele electrice.

Estimările prezentate de Brussels Signal arată că deficitul care trebuie acoperit este echivalent cu necesarul de consum pentru 125.000 de gospodării, extrem de ridicat pentru o provincie a cărei populaţie este de circa 1,4 milioane.

Aceste măsuri sunt absolut necesare pentru a se evita apariţia întreruperilor frecvente de curent, care ameninţă nu doar construirea locuinţelor noi, ci şi investiţiile în noi capacităţi industriale.

"Utrecht este prima provincie care a optat pentru revenirea la combustibilii fosili, dar se spune că şi alte zone şi provincii, în special Flevopolder şi Gelderland, lucrează la măsuri similare", mai scrie Brussels Signal.

În lipsa adoptării unor măsuri la nivel naţional, circa 1,5 milioane de locuitori din Ţările de Jos se pot confrunta cu întreruperi ale energiei electrice până în 2030. În plus, instabilitatea reţelei electrice poate determina probleme serioase în ceea ce priveşte funcţionarea dispozitivelor electrice şi a iluminatului.

Brussels Signal mai subliniază că "problemele micilor consumatori se adaugă problemelor de lungă durată ale sectorului industrial olandez, care consumă energie electrică la rate mult mai mari decât în trecut".

Decizia autorităţilor din Utrecht reprezintă un mare pas înapoi pe calea tranziţiei energetice şi reprezintă un semnal important pentru toate autorităţile europene, care au abordat problema doar din punct de vedere al unei ideologii complet rupte de realitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb