PSD îi cere lui Predoiu demisia din toate funcţiile politice

Elena Deacu
Politică / 3 aprilie 2015

Actualizare 16:06 Predoiu: "Resping solicitarea obraznică şi insinuările calomnioase ale PSD-Victor Ponta"

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu spune, într-o postare pe pagina sa de socializare, că respinge "categoric insinuările calomnioase şi solicitarea obraznică a PSD-Victor Ponta" de a demisiona din funcţie şi precizează că nu a săvârşit "vreodată" o faptă de corupţie.

"Am luat la cunoştinţă insinuările calomnioase şi solicitarea obraznică a PSD - Victor Ponta. Le resping categoric. Nu am săvârşit vreodată vreo faptă de corupţie şi nici nu am avut cunoştinţă de vreuna", spune Predoiu.

Adresându-se şi lui Victor Ponta, liderul liberal afirmă că va pleca "pe loc din viaţa publică", dacă va fi declarat suspect într-un dosar de corupţie şi îi cere lui Ponta sa facă un gest similar, având în vedere "campaniile mizerabile" duse de şeful guvernului.

"Îl chem şi eu pe Victor Ponta la o provocare bărbătească, pentru că nu a răspuns niciodată pentru campaniile sale mizerabile (găini moarte şi atacuri mincinoase). Să nu mai procedăm ca în cazurile Şova şi Vosganian! Pe scurt, Victore, dacă eu sunt declarat suspect, subliniez, suspect, într-un dosar de corupţie, plec pe loc din viaţa publică, chiar înainte de decizia unei instanţe. Dacă nu, să îţi asumi faptul că românii s-au săturat de calomnii şi de mizerii, şi să pleci tu din viaţa publică printr-un gest de onoare!", mai scrie Predoiu în postarea de pe pagina sa de Facebook.

---

Actualizare 15:26 Daniel Savu: "Predoiu a fost unul dintre beneficiarii finanţării campaniei PNL din Buzău, în 2008"

Cătălin Predoiu ar fi fost unul dintre beneficiarii modului ilegal în care s-a finanţat campania PNL la Buzău, în 2008, transmite senatorul PSD, Daniel Savu, printr-un comunicat.

Potrivit domniei sale, Cătălin Predoiu a fost "candidatul cel mai puternic promovat în Buzău, fiind şi ministru. Domnul Scutaru nu era doar candidat, ci unul dintre liderii liberali din judeţ, care au coordonat campania de atunci. Este greu de crezut că banii de care se vorbeşte acum nu au contribuit şi la promovarea «candidatului vedetă», nimeni altul decât autoproclamatul «premier care va fi ales»".

Potrivit lui Daniel Savu, ar fi decent ca "domnul Predoiu să îşi asume participarea la o campanie finanţată din corupţie şi să facă pasul înapoi - începând cu decizia de a demisiona din funcţia de conducere deţinută în PNL".

---

PSD i-a cerut demisia lui Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL, din funcţiile politice deţinute în PNL, în urma dezvăluirilor referitoare la susţinerea campaniei sale electorale din 2008 din Buzău, pentru care George Scutaru este urmărit penal.

"Predoiu este cel a cărui semnătură se află pe actele normative prin care s-au tăiat pensiile şi salariile românilor, iar acum aflăm că, înainte de a semna acele documente, a folosit bani proveniţi din mită pentru a deveni parlamentar", arată, într-un comunicat, Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit domniei sale, Cătălin Predoiu trebuie "să îşi asume public folosirea de bani murdari în încercarea sa de a accede într-o demnitate publică şi să răspundă în faţa legii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb