PSD este de părere că, după criticile Comisiei de la Veneţia, majoritatea parlamentară trebuie să aştepte decizia Curţii Constituţionale înainte de a vota un nou Avocat al Poporului, transmite Agerpres.
"După ce Comisia de la Veneţia a solicitat precizări suplimentare Coaliţiei de guvernare, majoritatea parlamentară PNL-USR-PLUS-UDMR este obligată să aştepte decizia Curţii Constituţionale înainte de a supune la vot desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului trebuie să prezinte public răspunsul pe care l-au transmis sau pe care urmează să-l transmită la solicitarea preşedintelui Comisiei de la Veneţia, domnul Gianni Buquicchio, privind temeiurile legale ale Hotărârii Parlamentului prin care a fost revocat Avocatul Poporului", se arată într-un comunicat remis, astăzi, Agerpres de PSD.
Potrivit sursei citate, având în vedere că este vorba de poziţia oficială a Senatului şi Camerei Deputaţilor, preşedinţii celor două Camere au obligaţia legală de a informa în prealabil toate grupurile parlamentare cu privire la răspunsul ce vizează în mod direct activitatea parlamentară.
"Desemnarea unui nou titular pentru această funcţie înainte de clarificarea aspectelor enunţate de Comisia de la Veneţia şi de decizia CCR în speţă este o gravă încălcare a principiilor europene ale statului de drept", mai spun social-democraţii.
Comisia de la Veneţia a trimis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare în care solicită lămuriri suplimentare privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, notează sursa citată.
"În cursul zilei de ieri, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului au primit o scrisoare de la Comisia de la Veneţia în care cere - pe un ton, zic eu, destul de hotărât - lămuriri suplimentare cu privire la revocarea înainte de termen a doamnei Renate Weber, Avocatul Poporului, scrisoare care a fost ascunsă astăzi la Birourile permanente. Preşedinţii celor două Camere nu au depus-o, au şovăit la întrebarea colegilor noştri dacă au primit acest document, au spus ba că da, ba că nu, preşedintele Camerei Deputaţilor nu s-a exprimat la microfon pentru a rămâne pe stenogramă. Practic, este un atac la instituţiile fundamentale ale unui stat democratic, ale României, şi aceste consecinţe vor fi suportate de toată lumea", a afirmat Simonis după şedinţa Birourilor permanente reunite.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.06.2021, 14:43)
Suntem in dictatura ,ce nu intelegeti iohanis si catu se cred unsi de popor pe viata