PSD: Majoritatea parlamentară trebuie să aştepte decizia CCR înainte de a vota un nou Avocat al Poporului

G.U.
Politică / 23 iunie 2021

Majoritatea parlamentară trebuie să aştepte decizia CCR înainte de a vota un nou Avocat al Poporului

PSD este de părere că, după criticile Comisiei de la Veneţia, majoritatea parlamentară trebuie să aştepte decizia Curţii Constituţionale înainte de a vota un nou Avocat al Poporului, transmite Agerpres.

"După ce Comisia de la Veneţia a solicitat precizări suplimentare Coaliţiei de guvernare, majoritatea parlamentară PNL-USR-PLUS-UDMR este obligată să aştepte decizia Curţii Constituţionale înainte de a supune la vot desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului trebuie să prezinte public răspunsul pe care l-au transmis sau pe care urmează să-l transmită la solicitarea preşedintelui Comisiei de la Veneţia, domnul Gianni Buquicchio, privind temeiurile legale ale Hotărârii Parlamentului prin care a fost revocat Avocatul Poporului", se arată într-un comunicat remis, astăzi, Agerpres de PSD.

Potrivit sursei citate, având în vedere că este vorba de poziţia oficială a Senatului şi Camerei Deputaţilor, preşedinţii celor două Camere au obligaţia legală de a informa în prealabil toate grupurile parlamentare cu privire la răspunsul ce vizează în mod direct activitatea parlamentară.

"Desemnarea unui nou titular pentru această funcţie înainte de clarificarea aspectelor enunţate de Comisia de la Veneţia şi de decizia CCR în speţă este o gravă încălcare a principiilor europene ale statului de drept", mai spun social-democraţii.

Comisia de la Veneţia a trimis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare în care solicită lămuriri suplimentare privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, notează sursa citată.

"În cursul zilei de ieri, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului au primit o scrisoare de la Comisia de la Veneţia în care cere - pe un ton, zic eu, destul de hotărât - lămuriri suplimentare cu privire la revocarea înainte de termen a doamnei Renate Weber, Avocatul Poporului, scrisoare care a fost ascunsă astăzi la Birourile permanente. Preşedinţii celor două Camere nu au depus-o, au şovăit la întrebarea colegilor noştri dacă au primit acest document, au spus ba că da, ba că nu, preşedintele Camerei Deputaţilor nu s-a exprimat la microfon pentru a rămâne pe stenogramă. Practic, este un atac la instituţiile fundamentale ale unui stat democratic, ale României, şi aceste consecinţe vor fi suportate de toată lumea", a afirmat Simonis după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Suntem in dictatura ,ce nu intelegeti iohanis si catu se cred unsi de popor pe viata

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb