PSD nu va vota bugetul pe 2008

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 8 octombrie 2007

PSD nu va vota bugetul pe 2008

Social-democraţii vor elabora împreună cu alte partide de opoziţie o alternativă la bugetul de stat realizat de Vosganian

PSD nu va vota bugetul pe 2008 deoarece reprezintă un buget neoliberal şi de tranziţie, care transformă România într-un stat minimal şi neeuropean, a declarat vicepreşedintele PSD, Marian Sârbu. Deşi pentru anul viitor, România va beneficia de un PIB de 140 de miliarde de euro, pentru asigurările sociale şi pentru bugetul de stat vor fi alocate doar 33 de miliarde, ceea ce, în concepţia vicepreşedintelui social-democrat, reprezintă foarte puţin.

Marian Sârbu a explicat: "Ponderea bugetul în PIB este extrem de mică şi incomparabilă cu alte state din Europa. Din cele 33 de miliarde, 10 vor fi alocate pentru asigurările sociale, ceea ce însumează doar 7% din PIB. De aici rezultă toate neajunsurile, lipsa banilor pentru pensii şi pentru majorările salariale".

Totodată, PSD va elabora în colaborare cu celelalte partide aflate în opoziţie, o alternativă la propunerea bugetară a minis­trului Varujan Vosganian. "Vom vota în cel mai bun caz bugetul de asigurări sociale, pentru plata pensiilor, nu şi bugetul de stat. E posibil să impunem Guvernului bugetul alternativ", a subliniat Sârbu.

Social-democraţii susţin, în continuare, că cei 7% din PIB destinaţi asigurărilor sociale sunt insuficienţi şi că guvernarea liberală a gestionat foarte prost problema socială. În consecinţă, 2.500.000 de pensionari nu au primit nici un leu în plus, a precizat Marian Sârbu.

PSD propune modificarea legii de creştere a

pensiilor

Social-democraţii au propus în Senat proiectul de modificare a Legii nr. 250, care prevede ca majorarea cu 40% a pensiilor să intre în vigoare începând cu 1 noiembrie. Deşi prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat acordul pentru creşterea pensiilor începând cu 1 noiembrie, social-democraţii consideră că atitudinea premierului este pur populistă şi netransparentă.

Marian Sârbu a explicat: "Tăriceanu fură idei sociale de la PSD. Domnia sa urmăreşte creşterea pensiilor de la 1 noiembrie în baza excedentului bugetului de asigurări sociale, care, dacă este repartizat egal, la fiecare pensionar în parte, va creşte pensiile cu patru sau cinci euro".

Totodată, vicepreşedintele PSD acuză că miniştrii liberali au ascuns că, pentru legea de creştere a pensiilor, este nevoie de o subvenţie de la bugetul de stat. "Pentru a face posibilă plata pensiilor, este nevoie de 450 de milioane de euro de la bugetul de stat", a adăugat Sârbu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb